Zowel de Britse omroep BBC als het persagentschap Reuters gewagen van ongeveer 500 ontvoerden. Volgens de BBC gaat het om kinderen van minder dan elf, volgens Reuters om "vrouwen en kinderen". Andere bronnen waaronder Belga hebben het over om en bij 350 kinderen.

Ze waren afkomstig uit de stad Damasak alvorens die vorige week werd ontzet door troepen uit Niger en Tsjaad (en opmerkelijk genoeg niet uit Nigeria zelf), nadat Boko Haram hem in november vorig jaar had veroverd.

De bronnen voor de ontvoeringsberichten zijn achtergebleven familieleden.

Jongere broer

Zo vertelde zakenman Malam Ali aan de BBC dat zijn jongere broer bij de ontvoerden is. Hij werd eind vorig jaar door Boko Haram bij zijn familie weggehaald en in een koranschool geplaatst. De familie, die geen contact meer mocht hebben, dacht wel te weten waar de jonge broer zich bevond. Maar toen Boko Haram uit de stad was verdreven, was er geen spoor meer van hem. Vele andere families hebben gelijkaardige verhalen.

Dat is een typisch geval, aldus de senator voor de buurt, Maina Maaji Lawan. "De jonge kinderen worden ontvoerd en in koranscholen ondergebracht, en de jongens tussen 16 en 25 worden ingelijfd bij de milities".

Vorige week fotografeerden militairen uit Tsjaad in Damasak een massagraf dat volgens hen zeventig lichamen bevatte. Die waren een maand tevoren geëxecuteerd maar ook bij het verlaten van de stad zou de terreurbeweging nog enkele tientallen executies hebben uitgevoerd.

Boko Haram is gekant tegen alles wat het beschouwt als westers onderwijs. Het heil voor kinderen bestaat er volgens de organisatie in ze koste wat het kost weg te houden of weg te halen uit dergelijk onderwijs en het onderricht te beperken tot religie.

(RR)

Zowel de Britse omroep BBC als het persagentschap Reuters gewagen van ongeveer 500 ontvoerden. Volgens de BBC gaat het om kinderen van minder dan elf, volgens Reuters om "vrouwen en kinderen". Andere bronnen waaronder Belga hebben het over om en bij 350 kinderen. Ze waren afkomstig uit de stad Damasak alvorens die vorige week werd ontzet door troepen uit Niger en Tsjaad (en opmerkelijk genoeg niet uit Nigeria zelf), nadat Boko Haram hem in november vorig jaar had veroverd.De bronnen voor de ontvoeringsberichten zijn achtergebleven familieleden.Zo vertelde zakenman Malam Ali aan de BBC dat zijn jongere broer bij de ontvoerden is. Hij werd eind vorig jaar door Boko Haram bij zijn familie weggehaald en in een koranschool geplaatst. De familie, die geen contact meer mocht hebben, dacht wel te weten waar de jonge broer zich bevond. Maar toen Boko Haram uit de stad was verdreven, was er geen spoor meer van hem. Vele andere families hebben gelijkaardige verhalen.Dat is een typisch geval, aldus de senator voor de buurt, Maina Maaji Lawan. "De jonge kinderen worden ontvoerd en in koranscholen ondergebracht, en de jongens tussen 16 en 25 worden ingelijfd bij de milities".Vorige week fotografeerden militairen uit Tsjaad in Damasak een massagraf dat volgens hen zeventig lichamen bevatte. Die waren een maand tevoren geëxecuteerd maar ook bij het verlaten van de stad zou de terreurbeweging nog enkele tientallen executies hebben uitgevoerd.Boko Haram is gekant tegen alles wat het beschouwt als westers onderwijs. Het heil voor kinderen bestaat er volgens de organisatie in ze koste wat het kost weg te houden of weg te halen uit dergelijk onderwijs en het onderricht te beperken tot religie.(RR)