Honderden strijders van de terreurbeweging Boko Haram hebben twee steden in de deelstaat Adamawa, in het noordoosten van Nigeria, veroverd. In een van de grotere steden in het gebied waren zij eerder door de plaatselijke bevolking verjaagd.

De islamisten controleren nu Hong en Gombi, en sluipen aldus dichter bij de hoofdstad van de deelstaat, Yola. Eerder waren zij uit Mubi verdreven, het economische hart van het gebied. Die stad hadden ze twee weken geleden veroverd. In de aanpalende deelstaten Yobe en Borno heeft Boko Haram inmiddels meer dan twintig steden en dorpen onder haar controle. Daar hebben zij naar eigen zeggen een "islamitisch kalifaat" opgericht. (Belga/WB)

Honderden strijders van de terreurbeweging Boko Haram hebben twee steden in de deelstaat Adamawa, in het noordoosten van Nigeria, veroverd. In een van de grotere steden in het gebied waren zij eerder door de plaatselijke bevolking verjaagd.De islamisten controleren nu Hong en Gombi, en sluipen aldus dichter bij de hoofdstad van de deelstaat, Yola. Eerder waren zij uit Mubi verdreven, het economische hart van het gebied. Die stad hadden ze twee weken geleden veroverd. In de aanpalende deelstaten Yobe en Borno heeft Boko Haram inmiddels meer dan twintig steden en dorpen onder haar controle. Daar hebben zij naar eigen zeggen een "islamitisch kalifaat" opgericht. (Belga/WB)