De officier van justitie in Utrecht eist een boete van 2.500 euro van de Arabisch Europese Liga (AEL) wegens het plaatsen van een cartoon op haar website die de Holocaust ontkent.

De AEL plaatste de cartoon, waarop twee joden de Holocaust verzinnen, als reactie op gewraakte Deense cartoons waarin de draak werd gestoken met de profeet Mohammed.

De organisatie, die ook in België actief is, had onlangs van het openbaar ministerie twee weken de tijd gekregen om de tekening definitief te verwijderen. Die termijn is intussen verstreken.

De Nederlandse vertegenwoordiger van de AEL, Abdlmoutalib Bouzerda, moet als het aan het openbaar ministerie ligt een boete betalen van 1.250 euro, waarvan 750 euro voorwaardelijk., zo meldt de Nederlandse Volkskrant.

Bouzerda plaatste de cartoons vier jaar geleden als reactie op de Deense cartoons. Tijdens een zitting van de rechtbank verklaarde hij te geloven in de absolute vrijheid van meningsuiting.

De organisatie wilde met de cartoons aantonen dat het Westen er een dubbele moraal op nahoudt.

De aanklager stelde echter dat Bouzerda het debat wil voeren ten koste van een bevolkingsgroep, de Joden, die niets met de hele cartoonkwestie te maken hebben.

De officier van justitie in Utrecht eist een boete van 2.500 euro van de Arabisch Europese Liga (AEL) wegens het plaatsen van een cartoon op haar website die de Holocaust ontkent.De AEL plaatste de cartoon, waarop twee joden de Holocaust verzinnen, als reactie op gewraakte Deense cartoons waarin de draak werd gestoken met de profeet Mohammed. De organisatie, die ook in België actief is, had onlangs van het openbaar ministerie twee weken de tijd gekregen om de tekening definitief te verwijderen. Die termijn is intussen verstreken. De Nederlandse vertegenwoordiger van de AEL, Abdlmoutalib Bouzerda, moet als het aan het openbaar ministerie ligt een boete betalen van 1.250 euro, waarvan 750 euro voorwaardelijk., zo meldt de Nederlandse Volkskrant. Bouzerda plaatste de cartoons vier jaar geleden als reactie op de Deense cartoons. Tijdens een zitting van de rechtbank verklaarde hij te geloven in de absolute vrijheid van meningsuiting.De organisatie wilde met de cartoons aantonen dat het Westen er een dubbele moraal op nahoudt. De aanklager stelde echter dat Bouzerda het debat wil voeren ten koste van een bevolkingsgroep, de Joden, die niets met de hele cartoonkwestie te maken hebben.