Boekarest: 27 doden na explosie in nachtclub

31/10/15 om 00:03 - Bijgewerkt om 03:18

In een nachtclub in de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn minstens 27 doden gevallen, na een ontploffing die gevolgd werd door brand. Er zijn ook 180 gewonden.

Boekarest: 27 doden na explosie in nachtclub

TV-beelden van de reddingsoperatie © Twitter

Dat maakte het Roemeense ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Gevreesd wordt dat het aantal dodelijke slachtoffers nog zal oplopen.

Er was in de nachtclub, Collectiv Club, een concert aan de gang van de hardrock groep 'Goodbye to Gravity', die een nieuw album promootte.

Op een bepaald moment werd volgens getuigen vuurwerk afgestoken, dat een felle brand veroorzaakte.

Volgens Reuters waren er 400 toeschouwers. Andere bronnen gewagen van 200 aanwezigen.

'Stormloop'

"Er kwam een stormloop op gang toen de brand uitbrak", verklaarde een man die zijn schoenen was kwijtgespeeld tijdens zijn ontsnapping. Bij die paniekontruiming zouden nog slachtoffers zijn gevallen.

Volgens de BBC noemde de Roemeense president Klaus Iohannis zich "diep bedroefd over de tragische gebeurtenissen in het centrum van Boekarest. Het is een heel trieste dag voor ons allen, voor ons land en voor mij persoonlijk".

Er is een gerechtelijk onderzoek geopend.

De nachtclub zou een 10-tal dagen geleden nog een boete hebben gekregen toen er bij een veiligheidsonderzoek niet voldoende gekwalificeerde medewerkers voorhanden waren.

(Belga/RR)

Onze partners