De man, Abdul Shalabi, was in 2001 opgepakt door het Pakistaanse leger in 2001 en werd een van de eerste gevangenen van het Amerikaanse detentiekamp op Cuba. Uiteindelijk is hij nooit officieel vervolgd voor een misdaad.

Een evaluatiepanel besliste dat het niet langer nodig is om Shalabi vast te houden, hoewel 'hij waarschijnlijk nog steeds sympathiseert met extremisten'. Hij moet nu in Saudi-Arabië een rehabilitatieprogramma voor extremisten volgen.

Na de vrijlating van Shalabi verblijven er nog 114 gevangenen in Guantanamo. President Barack Obama beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne in 2008 dat hij de omstreden gevangenis zou sluiten en hoopt dat nog altijd te doen voor hij aftreedt in 2017. (KVDA)

De man, Abdul Shalabi, was in 2001 opgepakt door het Pakistaanse leger in 2001 en werd een van de eerste gevangenen van het Amerikaanse detentiekamp op Cuba. Uiteindelijk is hij nooit officieel vervolgd voor een misdaad.Een evaluatiepanel besliste dat het niet langer nodig is om Shalabi vast te houden, hoewel 'hij waarschijnlijk nog steeds sympathiseert met extremisten'. Hij moet nu in Saudi-Arabië een rehabilitatieprogramma voor extremisten volgen.Na de vrijlating van Shalabi verblijven er nog 114 gevangenen in Guantanamo. President Barack Obama beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne in 2008 dat hij de omstreden gevangenis zou sluiten en hoopt dat nog altijd te doen voor hij aftreedt in 2017. (KVDA)