De diplomatieke dwangmaatregelen van de westerse landen lijken niet veel indruk te maken op het regime in Syrië. Syrische activisten gaven een video vrij van een nieuw bloedbad in de provincie Deir as-Saur. De beelden tonen de lijken van dertien mannen. Hun handen zijn op de rug gebonden en ze lijken van dichtbij te zijn doodgeschoten.

Omstandigheden onduidelijk
De omstandigheden van de feiten zijn nog onduidelijk. Uit kringen van de oppositie luidt het dat de slachtoffers deserteurs in burger zijn, die werden neergeschoten door regeringstroepen. Andere berichten beweren dat de slachtoffers werknemers zijn van de oliemaatschappij Al-Furat. Zij zouden door troepen van de regering gedood zijn, omdat ze zich aansloten bij een proteststaking tegen het bloedbad in Houla.

Gevechten gaan verder
Ondanks de vraag van VN-gezant Koffi Annan en de Arabische Liga aan dictator Bashar al-Assad om een einde te maken aan het geweld, gaan ook de gevechten gewoon verder. In heel Syrië waren er confrontaties tussen regeringstroepen en rebellen. Overal waren er ontploffingen en schoten te horen, meldde het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten aan AFP.

Rusland wil afwachten
Eerder verklaarde de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Guennadi Gatilov nog dat de verklaring van de VN-veiligheidsraad, waarin de VN het bloedbad in Houla veroordelen, voorlopig volstaat. Hij vond die veroordeling een "redelijk sterk signaal."

Verschillende westerse landen verhardden reeds hun positie tegenover het regime van Bashar al-Assad door de Syrische ambassadeurs in hun hoofdstad het land uit te wijzen. Japan sloot zich al aan bij onder andere Duitsland, Groot-Brittannië, de VS, Frankrijk en België. (Belga/AFP/GM)

De diplomatieke dwangmaatregelen van de westerse landen lijken niet veel indruk te maken op het regime in Syrië. Syrische activisten gaven een video vrij van een nieuw bloedbad in de provincie Deir as-Saur. De beelden tonen de lijken van dertien mannen. Hun handen zijn op de rug gebonden en ze lijken van dichtbij te zijn doodgeschoten. Omstandigheden onduidelijk De omstandigheden van de feiten zijn nog onduidelijk. Uit kringen van de oppositie luidt het dat de slachtoffers deserteurs in burger zijn, die werden neergeschoten door regeringstroepen. Andere berichten beweren dat de slachtoffers werknemers zijn van de oliemaatschappij Al-Furat. Zij zouden door troepen van de regering gedood zijn, omdat ze zich aansloten bij een proteststaking tegen het bloedbad in Houla. Gevechten gaan verder Ondanks de vraag van VN-gezant Koffi Annan en de Arabische Liga aan dictator Bashar al-Assad om een einde te maken aan het geweld, gaan ook de gevechten gewoon verder. In heel Syrië waren er confrontaties tussen regeringstroepen en rebellen. Overal waren er ontploffingen en schoten te horen, meldde het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten aan AFP. Rusland wil afwachten Eerder verklaarde de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Guennadi Gatilov nog dat de verklaring van de VN-veiligheidsraad, waarin de VN het bloedbad in Houla veroordelen, voorlopig volstaat. Hij vond die veroordeling een "redelijk sterk signaal." Verschillende westerse landen verhardden reeds hun positie tegenover het regime van Bashar al-Assad door de Syrische ambassadeurs in hun hoofdstad het land uit te wijzen. Japan sloot zich al aan bij onder andere Duitsland, Groot-Brittannië, de VS, Frankrijk en België. (Belga/AFP/GM)