‘Blade Runner’ Pistorius doorbreekt de stilte, bekent geen schuld

Oscar Pistorius op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. © REUTERS

Eén jaar nadat hij zijn vriendin Reeva Steenkamp doodschoot, heeft de Zuid-Afrikaanse paralympische kampioen Oscar Pistorius voor het eerst weer van zich laten horen. Steenkamps dood noemt hij nog steeds “een verwoestend ongeluk”.

‘Blade runner’ Pistorius wordt ervan beschuldigd dat hij op Valentijnsdag 2013 zijn vriendin Reeva Steenkamp vermoordde. Hij zou door de deur van zijn badkamer verschillende schoten op haar afgevuurd hebben. Pistorius heeft altijd verklaard dat hij zijn vriendin per ongeluk doodschoot, omdat hij dacht dat ze een inbreker was.

Leed en trauma

Na een lange stilte heeft de paralympische opnieuw gereageerd op het incident. Even na 1 uur ’s nachts lokale tijd in Zuid-Afrika plaatste hij voor het eerst sinds een jaar nog eens bericht op Twitter, met daarin een link naar een mededeling op zijn website.

“Geen woorden kunnen op een geschikte manier mijn gevoelens uitdrukken over het verwoestende ongeval dat zoveel leed heeft bezorgd aan iedereen die van Reeva hield – en nog steeds van haar houdt”, luidt het. “De pijn en het verdriet, vooral voor Reeva haar ouders, familieleden en vrienden, bezorgt mij veel leed. Het verlies van Reeva en het volledige trauma van die dag zal ik de rest van mijn leven met me mee dragen.”

Proces

Pistorius werd beroemd nadat hij in 2012 als eerste mens met twe geamputeerde benen meedeed aan de Olympische Spelen. Sinds hij op 22 februari 2013 op borgtocht werd vrijgelaten, heeft Pistorius geen grote publieke verklaringen meer afgelegd over de zaak Steenkamp. Zijn proces zal van 3 tot 20 maart in Pretoria gevoerd worden. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content