De rol van Blackwater in Irak was van bij het begin betwist. De privé-beveiligingsfirma, volgens anderen een huurlingenleger, werd ingezet om het Amerikaans leger bij te staan of soms te vervangen.

Op 16 sepember 2007 liep een beveiligingsmissie van Blackwater in Bagdad uit de hand. Blackwater begeleidde een konvooi met Amerikaanse diplomaten, en schatte een gespannen situatie verkeerd in.

De beschuldigden argumenteerden dat ze een vemeende aanval wilden afweren.

De vier beschuldigden werden veroordeeld, een wegens moord, drie wegens doodslag.

De strafmaat wordt later bepaald.

Blackwater is intussen van naam veranderd, het heet nu Academi.

(Belga/RR)

De rol van Blackwater in Irak was van bij het begin betwist. De privé-beveiligingsfirma, volgens anderen een huurlingenleger, werd ingezet om het Amerikaans leger bij te staan of soms te vervangen. Op 16 sepember 2007 liep een beveiligingsmissie van Blackwater in Bagdad uit de hand. Blackwater begeleidde een konvooi met Amerikaanse diplomaten, en schatte een gespannen situatie verkeerd in.De beschuldigden argumenteerden dat ze een vemeende aanval wilden afweren.De vier beschuldigden werden veroordeeld, een wegens moord, drie wegens doodslag.De strafmaat wordt later bepaald.Blackwater is intussen van naam veranderd, het heet nu Academi.(Belga/RR)