De katholieke bisschop Richard Williamson is vriijdag door een rechtbank in het Duitse Regenburg veroordeeld tot een boete van 10.000 euro wegens het ontkennen van de Holocaust.

Williamson had tijdens een televisie-interview het bestaan van de gaskamers ontkend en beweerde hij dat er maar 200.000 tot 300.000 in de kampen waren gestorven.

Het interview werd afgenomen in Duitsland, waar het ontkennen van de holocaust verboden is.

Williamson werd ook veroordeeld omdat hij volgens de rechter had kunnen weten dat zijn uitspraken tot ophef en brede afkeuring zouden leiden.

De bisschop had wegens zijn uitlatingen eerder een boete van 12.000 euro gekregen, maar omdat hij die weigerde te betalen, moest de zaak voor de rechter komen.

Williamson is lid van de uiterst connservatieve broederschap Pius X. Hij werd eerder uit de katholieke kerk gezet, maar paus Benedictus hief zijn excommunicatie op.

De katholieke bisschop Richard Williamson is vriijdag door een rechtbank in het Duitse Regenburg veroordeeld tot een boete van 10.000 euro wegens het ontkennen van de Holocaust.Williamson had tijdens een televisie-interview het bestaan van de gaskamers ontkend en beweerde hij dat er maar 200.000 tot 300.000 in de kampen waren gestorven.Het interview werd afgenomen in Duitsland, waar het ontkennen van de holocaust verboden is. Williamson werd ook veroordeeld omdat hij volgens de rechter had kunnen weten dat zijn uitspraken tot ophef en brede afkeuring zouden leiden.De bisschop had wegens zijn uitlatingen eerder een boete van 12.000 euro gekregen, maar omdat hij die weigerde te betalen, moest de zaak voor de rechter komen. Williamson is lid van de uiterst connservatieve broederschap Pius X. Hij werd eerder uit de katholieke kerk gezet, maar paus Benedictus hief zijn excommunicatie op.