Al-Qaedaleider Osama bin Laden en zijn rechterhand Ayman al-Zawahiri houden zich schuil in Noordwest-Pakistan. Ze wonen niet ver van elkaar, in relatief comfortabele omstandigheden, en worden beschermd door de lokale bevolking en leden van de Pakistaanse inlichtingendiensten. Dat heeft een niet nader genoemde NAVO-topfunctionaris gezegd aan CNN.

"Niemand van Al-Qaeda woont in een grot," zei de NAVO-functionaris aan de Amerikaanse nieuwszender.

Volgens de bron houdt Bin Laden zich al jaren op in een gebied van enkele honderden vierkante kilometers, tussen de bergachtige regio Chitral (nabij de Chinese grens) en de vallei van Kurram (nabij Tora Bora in Afghanistan). Het gaat om een van de ruigste streken van Pakistan.

De bron wilde niet verduidelijken hoe de NAVO die informatie verkregen heeft, maar zei dat hij toegang heeft tot meest gevoelige informatie van het bondgenootschap.

De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik ontkent dat Bin Laden zich op Pakistaans grondgebied bevindt.

Dood?

Bin Laden wordt onder andere verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Sinds het mislukte beleg van zijn schuilplaats in het Tora Boragebergte in november 2001, ontbreekt elk spoor van de topterrorist.

Verondersteld wordt dat Bin Laden al negen jaar ondergedoken leeft, al zijn er bronnen die beweren dat hij al enkele jaren dood is.

In juni van dit jaar zei CIA-directeur Leon Panetta dat de Amerikaanse overheid al jaren geleden geen bruikbare informatie meer had ontvangen over de verblijfplaats van Bin Laden.

De voorbije maanden hebben de Verenigde Staten hun aanvallen met drones (onbemande vliegtuigjes) in Noordwest-Pakistan drastisch opgevoerd.

Al-Qaedaleider Osama bin Laden en zijn rechterhand Ayman al-Zawahiri houden zich schuil in Noordwest-Pakistan. Ze wonen niet ver van elkaar, in relatief comfortabele omstandigheden, en worden beschermd door de lokale bevolking en leden van de Pakistaanse inlichtingendiensten. Dat heeft een niet nader genoemde NAVO-topfunctionaris gezegd aan CNN. "Niemand van Al-Qaeda woont in een grot," zei de NAVO-functionaris aan de Amerikaanse nieuwszender. Volgens de bron houdt Bin Laden zich al jaren op in een gebied van enkele honderden vierkante kilometers, tussen de bergachtige regio Chitral (nabij de Chinese grens) en de vallei van Kurram (nabij Tora Bora in Afghanistan). Het gaat om een van de ruigste streken van Pakistan. De bron wilde niet verduidelijken hoe de NAVO die informatie verkregen heeft, maar zei dat hij toegang heeft tot meest gevoelige informatie van het bondgenootschap. De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik ontkent dat Bin Laden zich op Pakistaans grondgebied bevindt. Dood? Bin Laden wordt onder andere verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Sinds het mislukte beleg van zijn schuilplaats in het Tora Boragebergte in november 2001, ontbreekt elk spoor van de topterrorist. Verondersteld wordt dat Bin Laden al negen jaar ondergedoken leeft, al zijn er bronnen die beweren dat hij al enkele jaren dood is. In juni van dit jaar zei CIA-directeur Leon Panetta dat de Amerikaanse overheid al jaren geleden geen bruikbare informatie meer had ontvangen over de verblijfplaats van Bin Laden. De voorbije maanden hebben de Verenigde Staten hun aanvallen met drones (onbemande vliegtuigjes) in Noordwest-Pakistan drastisch opgevoerd.