Bin Laden voor VS-verkiezingen nog eens doodgeschoten op tv

05/10/12 om 23:11 - Bijgewerkt om 23:11

'Toeval': twee dagen voor de presidentsverkiezingen komt in de VS een film op tv waarin getoond wordt hoe Amerikaanse militairen op bevel van president Obama, terreurleider Osama bin Laden te grazen nemen.

De eliminatie van bin Laden geldt als een van de grootste verwezenlijkingen van vier jaar Barack Obama in het Witte Huis. Achter de film zit de machtige Hollywoodproducent Harvey Weinstein, die ook fondsenwerver is voor Obama.

'SEAL Team Six: The Raid on Osama bin Laden' wordt aan de vooravond van de verkiezingen vertoond op National Geographic. De film is geregisseerd door John Stockwell en wordt voor de latere bioscooprelease geproduceerd door Nicholas Chartier, de producent van de Oscarwinnende film "The Hurt Locker", die een positief beeld schetste van de VS-bezetting van Irak.

Osama kapotschieten
In de online verspreide filmtrailer zeggen de Seal-personages "Wij zijn het team dat Osama gaat kapotschieten" en "de president van de VS zet met deze missie zijn job op het spel".

Over wat er precies op 2 mei 2011 in het Pakistaanse Abottabad gebeurd is, lopen de versies uiteen, gaande van het heroïsch uitschakelen van publieke vijand nummer één tot het in koelen bloede doodschieten van een ongewapende oude man. (Belga/TV)

Onze partners