Op radicaalislamitische websites is een nieuwe geluidsopname verschenen die Osama Bin Laden naar verluidt kort voor zijn dood maakte. Daarin prijst de terreurleider de revoluties in Tunesië en Egypte en roept hij moslims op om deze zeldzame historische kans te grijpen om in opstand te komen.

Dat meldt de Amerikaanse organisatie SITE, die terreurwebsites volgt. De boodschap, die 12 minuten duurt en in april zou zijn opgenomen, werd vrijgegeven door As-Sahab, de media-arm van Al-Qaeda.

"Ik denk dat de wind van de verandering door de hele moslimwereld zal waaien, met de toestemming van Allah," zegt Bin Laden in de boodschap. Hij verwijst naar de revoluties in Tunesië en Egypte, maar over die in Syrië, Libië en Jemen rept hij met geen woord.

Bin Laden werd op 2 mei door Amerikaanse Navy Seals gedood bij een operatie in het Pakistaanse Abbottabad. (KVDA)

Op radicaalislamitische websites is een nieuwe geluidsopname verschenen die Osama Bin Laden naar verluidt kort voor zijn dood maakte. Daarin prijst de terreurleider de revoluties in Tunesië en Egypte en roept hij moslims op om deze zeldzame historische kans te grijpen om in opstand te komen. Dat meldt de Amerikaanse organisatie SITE, die terreurwebsites volgt. De boodschap, die 12 minuten duurt en in april zou zijn opgenomen, werd vrijgegeven door As-Sahab, de media-arm van Al-Qaeda. "Ik denk dat de wind van de verandering door de hele moslimwereld zal waaien, met de toestemming van Allah," zegt Bin Laden in de boodschap. Hij verwijst naar de revoluties in Tunesië en Egypte, maar over die in Syrië, Libië en Jemen rept hij met geen woord. Bin Laden werd op 2 mei door Amerikaanse Navy Seals gedood bij een operatie in het Pakistaanse Abbottabad. (KVDA)