Onder het presidentschap van Bill Clinton is het Witte Huis een tijdje de belangrijke codecombinatie kwijtgeraakt die nodig was om een nucleaire aanval te kunnen lanceren.

Dat onthult een voormalige topofficier van het Amerikaanse leger, generaal op rust Hugh Shelton, in zijn boek 'Without Hesitation'.

Het gaat om een kaart met codecijfers op, beter bekend als 'the biscuit'. De code is nodig om een aktetas (the football) te openen, die instructies bevat om een nucleaire aanval te lanceren.

Toen de codecombinatie op een bepaald moment in 2000 moest worden vervangen (wat elke vier maand gebeurde) kwam aan het licht dat ze kwijt was. Volgens Shelton wist Clinton waarschijnlijk zelf niet dat de codes kwijt waren.

De kaart en de aktetas worden normaal steeds bijgehouden door een adjudant, die altijd in de buurt van de president is.

Onder het presidentschap van Bill Clinton is het Witte Huis een tijdje de belangrijke codecombinatie kwijtgeraakt die nodig was om een nucleaire aanval te kunnen lanceren. Dat onthult een voormalige topofficier van het Amerikaanse leger, generaal op rust Hugh Shelton, in zijn boek 'Without Hesitation'. Het gaat om een kaart met codecijfers op, beter bekend als 'the biscuit'. De code is nodig om een aktetas (the football) te openen, die instructies bevat om een nucleaire aanval te lanceren. Toen de codecombinatie op een bepaald moment in 2000 moest worden vervangen (wat elke vier maand gebeurde) kwam aan het licht dat ze kwijt was. Volgens Shelton wist Clinton waarschijnlijk zelf niet dat de codes kwijt waren. De kaart en de aktetas worden normaal steeds bijgehouden door een adjudant, die altijd in de buurt van de president is.