Donderdag kreeg de federale politie de gegevens over de Belgische slachtoffers van de Nederlandse politie. "Na een volledige dag onderzoek zijn bijna alle Belgische slachtoffers gekend", zegt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie.

De lokale parketten hebben de gegevens gekregen. Zij beslissen autonoom wat er met de dossiers gebeurt.

Om hoeveel Belgische slachtoffers het exact gaat, kan de federale politie voorlopig niet zeggen. "Het onderzoek wordt gevoerd door de Nederlandse politie. Pas als ik overleg heb gehad met mijn Nederlandse collega kan ik hierover communiceren", zegt De Waele.

De 48-jarige internetlokker uit het Nederlandse Cuijk zou mogelijk gedurende acht jaar ongeveer 300 meisjes van 10 tot 17 via internet hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. In elf gevallen maakte hij ook fysieke afspraken met meisjes. De man maakte beeldopnames van zowel de online als de fysieke contacten. (Belga/TE)

Donderdag kreeg de federale politie de gegevens over de Belgische slachtoffers van de Nederlandse politie. "Na een volledige dag onderzoek zijn bijna alle Belgische slachtoffers gekend", zegt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie.De lokale parketten hebben de gegevens gekregen. Zij beslissen autonoom wat er met de dossiers gebeurt. Om hoeveel Belgische slachtoffers het exact gaat, kan de federale politie voorlopig niet zeggen. "Het onderzoek wordt gevoerd door de Nederlandse politie. Pas als ik overleg heb gehad met mijn Nederlandse collega kan ik hierover communiceren", zegt De Waele.De 48-jarige internetlokker uit het Nederlandse Cuijk zou mogelijk gedurende acht jaar ongeveer 300 meisjes van 10 tot 17 via internet hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. In elf gevallen maakte hij ook fysieke afspraken met meisjes. De man maakte beeldopnames van zowel de online als de fysieke contacten. (Belga/TE)