Het was een van de bloedigste dagen sinds de protesten in het land losbarstten half maart. Minstens 14 mensen werden gedood in het plaatsje Asraa in de provincie Deraa ten zuiden van Damascus. Een 15e werd gedood in Hirak, eveneens in de provincie Deraa. Negen anderen vonden de dood in Duma, 15 kilometer ten noorden van Damascus, aldus dezelfde bronnen.

In de voorsteden van Damascus bezweken twee mensen in Barzeh, een in Harasta en drie in Maadamiya. Twee anderen kwamen om in Hama, 210 km ten noorden van de hoofdstad, twee in Lattaquié, de belangrijkste haven van het land 350 kilometer ten noordwesten van Damascus en vier in de stad Homs in het centrum van het land. Een vorige balans sprak van 17 doden, maar de bronnen zegden toen dat die nog zwaarder kon uitvallen.

Tientallen mensen liepen verwondingen op toen ze werden geraakt door kogels van de ordehandhavers, die met geweld de manifestanten uiteen wilden drijven in verschillende steden.

Tienduizenden mensen betoogden vrijdag in Syrië. Het was een van de grootste mobilisaties sinds op 15 maart de protesten tegen het regime van de president losbarstten. (Belga)

Het was een van de bloedigste dagen sinds de protesten in het land losbarstten half maart. Minstens 14 mensen werden gedood in het plaatsje Asraa in de provincie Deraa ten zuiden van Damascus. Een 15e werd gedood in Hirak, eveneens in de provincie Deraa. Negen anderen vonden de dood in Duma, 15 kilometer ten noorden van Damascus, aldus dezelfde bronnen. In de voorsteden van Damascus bezweken twee mensen in Barzeh, een in Harasta en drie in Maadamiya. Twee anderen kwamen om in Hama, 210 km ten noorden van de hoofdstad, twee in Lattaquié, de belangrijkste haven van het land 350 kilometer ten noordwesten van Damascus en vier in de stad Homs in het centrum van het land. Een vorige balans sprak van 17 doden, maar de bronnen zegden toen dat die nog zwaarder kon uitvallen. Tientallen mensen liepen verwondingen op toen ze werden geraakt door kogels van de ordehandhavers, die met geweld de manifestanten uiteen wilden drijven in verschillende steden. Tienduizenden mensen betoogden vrijdag in Syrië. Het was een van de grootste mobilisaties sinds op 15 maart de protesten tegen het regime van de president losbarstten. (Belga)