Bijna 30 doden bij gevechten in zuidoosten van Turkije

© Reuters

In het zuidoosten van Turkije zijn negen leden van de Turkse veiligheidsdiensten en een twintigtal Koerdische rebellen omgekomen bij zware gevechten.

In het zuidoosten van Turkije zijn in de nacht van zondag op maandag negen leden van de Turkse veiligheidsdiensten en een twintigtal Koerdische rebellen omgekomen bij zware gevechten. Acht veiligheidsagenten raakten gewond. Dat meldt de gouverneur van Sirnak, dat in het zuidoosten van Turkije aan de grens met Irak ligt. In onder meer Beytüssebap vielen twintig doden in de rangen van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK).

Rebellen vielen met mitrailleurs en raketlanceerders zondagnacht binnen in een veiligheidscomplex in Beytüssebap en doodden vervolgens de veiligheidsagenten. Daarop ontstond een gevecht tussen enerzijds soldaten en agenten en anderzijds de rebellen.

De PKK voerde zijn aanvallen de voorbije maanden tegen Ankara op. Turkije beschuldigt de PKK van de aanslag van zondagnacht, maar de rebellenbeweging ontkent.

Het conflict met de PKK, door Ankara beschouwd als een terroristische organisatie, kostte al aan zowat 45.000 mensen het leven. De strijd is aan de gang sinds 1984. Er is nog steeds geen politieke oplossing in zicht voor het conflict. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content