Het Consortium 12-12 heeft vrijdagochtend 2,8 miljoen euro voor de hongerlijdende bevolking in Oost-Afrika ingezameld. Dat maakte Erik Todts van 12-12 bekend tijdens de radio-uitzending De Ochtend.

"Meer dan 11 miljoen mensen worden getroffen door de hongersnood in de Hoorn van Afrika", meldt het consortium in een persbericht. "In vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia, waar elke dag gemiddeld 1.200 vluchtelingen arriveren, lijdt 65 procent van de kinderen aan een heel slechte gezondheid en tekenen van ondervoeding."

Kinderen

12-12 waarschuwt dat kinderen de eerste slachtoffers van de ramp zijn. "Tienduizenden kinderen zijn de afgelopen maanden gestorven aan de gevolgen van ondervoeding. In gebieden waar de hongersnood is afgekondigd, sterft over een gemiddelde van drie maanden tien procent van de kinderen jonger dan vijf jaar."

De hulporganisaties Caritas International, Handicap international, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Unicef België zijn lid van het consortium en proberen de bevolking in de Hoorn van Afrika

ter plaatse te helpen. Het consortium merkt echter op dat door een gebrek aan fondsen een massale interventie, die door de ernst van de situatie hoogdringend is, bemoeilijkt wordt.

Het consortium vraagt de Belgen om schenkingen, zodat de bijna twaalf miljoen hongerlijdenden geholpen kunnen worden. (Belga/TE)

000-0000012-12

Het Consortium 12-12 heeft vrijdagochtend 2,8 miljoen euro voor de hongerlijdende bevolking in Oost-Afrika ingezameld. Dat maakte Erik Todts van 12-12 bekend tijdens de radio-uitzending De Ochtend. "Meer dan 11 miljoen mensen worden getroffen door de hongersnood in de Hoorn van Afrika", meldt het consortium in een persbericht. "In vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia, waar elke dag gemiddeld 1.200 vluchtelingen arriveren, lijdt 65 procent van de kinderen aan een heel slechte gezondheid en tekenen van ondervoeding." Kinderen 12-12 waarschuwt dat kinderen de eerste slachtoffers van de ramp zijn. "Tienduizenden kinderen zijn de afgelopen maanden gestorven aan de gevolgen van ondervoeding. In gebieden waar de hongersnood is afgekondigd, sterft over een gemiddelde van drie maanden tien procent van de kinderen jonger dan vijf jaar." De hulporganisaties Caritas International, Handicap international, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit en Unicef België zijn lid van het consortium en proberen de bevolking in de Hoorn van Afrika ter plaatse te helpen. Het consortium merkt echter op dat door een gebrek aan fondsen een massale interventie, die door de ernst van de situatie hoogdringend is, bemoeilijkt wordt. Het consortium vraagt de Belgen om schenkingen, zodat de bijna twaalf miljoen hongerlijdenden geholpen kunnen worden. (Belga/TE) 000-0000012-12