Bij schermutselingen voor en na de match, die op 1-1 eindigde, raakten twintig personen gewond, onder wie tien agenten. In totaal bracht de politie meer dan 6.000 manschappen op de been.

Er werden 184 hooligans opgepakt. Het gaat om 157 Polen, 24 Russen, een Spanjaard, een Hongaar en een Algerijn.

Volgens Pavel Gras, woordvoerder van de Poolse regering, zullen er nog arrestaties volgen. "De hooligans moeten er niet op rekenen dat ze rustig zullen kunnen slapen", verklaarde hij.

UEFA veroordeelt geweld

De Europese Voetbalbond veroordeelt de incidenten. "De UEFA veroordeelt de geïsoleerde incidenten (...), waarbij enkele groepen van bekende onrustzaaiers de politie bestookten met projectielen en fans aanvielen, ongeacht welk team zij steunden", staat te lezen in een persbericht op de UEFA-website. "Zij die opgepakt en aangeklaagd zijn, zullen door de bevoegde autoriteiten gestraft worden."

"Bij de wedstrijden moeten we het plezier van de gewone voetbalfan bevorderen, en het kleine percentage herrieschoppers isoleren. Om dit doel te bereiken, staat de UEFA in een constante dialoog met de publieke autoriteiten", zo staat nog in de verklaring. (Belga/TE)

Bij schermutselingen voor en na de match, die op 1-1 eindigde, raakten twintig personen gewond, onder wie tien agenten. In totaal bracht de politie meer dan 6.000 manschappen op de been. Er werden 184 hooligans opgepakt. Het gaat om 157 Polen, 24 Russen, een Spanjaard, een Hongaar en een Algerijn. Volgens Pavel Gras, woordvoerder van de Poolse regering, zullen er nog arrestaties volgen. "De hooligans moeten er niet op rekenen dat ze rustig zullen kunnen slapen", verklaarde hij. UEFA veroordeelt geweld De Europese Voetbalbond veroordeelt de incidenten. "De UEFA veroordeelt de geïsoleerde incidenten (...), waarbij enkele groepen van bekende onrustzaaiers de politie bestookten met projectielen en fans aanvielen, ongeacht welk team zij steunden", staat te lezen in een persbericht op de UEFA-website. "Zij die opgepakt en aangeklaagd zijn, zullen door de bevoegde autoriteiten gestraft worden." "Bij de wedstrijden moeten we het plezier van de gewone voetbalfan bevorderen, en het kleine percentage herrieschoppers isoleren. Om dit doel te bereiken, staat de UEFA in een constante dialoog met de publieke autoriteiten", zo staat nog in de verklaring. (Belga/TE)