In totaal zijn al 9.700 Syriërs, op de vlucht voor de repressie in hun land, naar Turkije getrokken.

De afgelopen 24 uur kwamen er meer dan 1.000 nieuwe vluchtelingen aan.

De vluchtelingen worden ondergebracht in vijf tentenkampen van het Turkse Rode Kruis in de provincie Hatay, in het zuiden van het land. Voor derden is het echter niet mogelijk om in de kampen te geraken.

Volgens de Turkse autoriteiten krijgen de vluchtelingen drie maaltijden per dag en hebben ze onder meer warm water en televisies ter beschikking. Een klein ziekenhuis houdt zich bezig met de lichtgewonden.

De repressie in Syrië heeft volgens de VN en ngo's al aan 1.200 mensen het leven gekost. Sinds het begin van de protesten in maart werden al 10.000 mensen opgepakt. (Belga)

In totaal zijn al 9.700 Syriërs, op de vlucht voor de repressie in hun land, naar Turkije getrokken. De afgelopen 24 uur kwamen er meer dan 1.000 nieuwe vluchtelingen aan. De vluchtelingen worden ondergebracht in vijf tentenkampen van het Turkse Rode Kruis in de provincie Hatay, in het zuiden van het land. Voor derden is het echter niet mogelijk om in de kampen te geraken. Volgens de Turkse autoriteiten krijgen de vluchtelingen drie maaltijden per dag en hebben ze onder meer warm water en televisies ter beschikking. Een klein ziekenhuis houdt zich bezig met de lichtgewonden. De repressie in Syrië heeft volgens de VN en ngo's al aan 1.200 mensen het leven gekost. Sinds het begin van de protesten in maart werden al 10.000 mensen opgepakt. (Belga)