Dat zei hij donderdag in het Witte Huis, tijdens een gezamenlijke persconferentie met Duits bondskanselier Angela Merkel.

Biden zei ook dat hij actie overweegt tegen het blokkeren van het internet door de Cubaanse regering. 'We zijn aan het bespreken of we er technisch toe in staat zijn om de toegang te herstellen'.

Volgens Biden zijn de VS bereid om 'aanzienlijke hoeveelheden' vaccins naar Cuba te sturen om er de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorwaarde is wel dat de Cubaanse regering ervoor zorgt dat de bevolking ook effectief toegang heeft tot de vaccins. Dat kan volgens Biden het best als de vaccinaties gebeuren door een internationale organisatie. Biden wil het Cubanen in de VS gemakkelijker maken op hulppakketten naar familieleden in Cuba te sturen.

Voedseltekorten, stijgende prijzen

De Amerikaanse president noemde de eilandnatie een 'mislukte staat' die zijn burgers onderdrukt.

Op Cuba hebben duizenden mensen de afgelopen dagen geprotesteerd tegen onderdrukking en de slecht draaiende economie met schaarste tot gevolg, onder meer schaarste van voedsel. Tegelijk zijn de prijzen fors gestegen. Bewoners klagen ook over de aanpak van de coronacrisis.

De economie op het eiland heeft zwaar te lijden onder het wegvallen van het toerisme als gevolg van de coronacrisis en de Amerikaanse sancties tegen Cuba. Die sancties werden onder president Donald Trump aangescherpt, na versoepelingen onder Barack Obama.

Bij de demonstraties op Cuba viel één dode. Volgens lokale onafhankelijke media werden duizenden mensen opgepakt.

Dat zei hij donderdag in het Witte Huis, tijdens een gezamenlijke persconferentie met Duits bondskanselier Angela Merkel.Biden zei ook dat hij actie overweegt tegen het blokkeren van het internet door de Cubaanse regering. 'We zijn aan het bespreken of we er technisch toe in staat zijn om de toegang te herstellen'.Volgens Biden zijn de VS bereid om 'aanzienlijke hoeveelheden' vaccins naar Cuba te sturen om er de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorwaarde is wel dat de Cubaanse regering ervoor zorgt dat de bevolking ook effectief toegang heeft tot de vaccins. Dat kan volgens Biden het best als de vaccinaties gebeuren door een internationale organisatie. Biden wil het Cubanen in de VS gemakkelijker maken op hulppakketten naar familieleden in Cuba te sturen. De Amerikaanse president noemde de eilandnatie een 'mislukte staat' die zijn burgers onderdrukt. Op Cuba hebben duizenden mensen de afgelopen dagen geprotesteerd tegen onderdrukking en de slecht draaiende economie met schaarste tot gevolg, onder meer schaarste van voedsel. Tegelijk zijn de prijzen fors gestegen. Bewoners klagen ook over de aanpak van de coronacrisis.De economie op het eiland heeft zwaar te lijden onder het wegvallen van het toerisme als gevolg van de coronacrisis en de Amerikaanse sancties tegen Cuba. Die sancties werden onder president Donald Trump aangescherpt, na versoepelingen onder Barack Obama. Bij de demonstraties op Cuba viel één dode. Volgens lokale onafhankelijke media werden duizenden mensen opgepakt.