De 78-jarige Biden was zaterdag aan het spelen met zijn Duitse herder Major, de jongste van zijn twee honden, toen hij uitgleed en zijn enkel verzwikte. 'Uit een overvloed aan voorzorg' heeft de toekomstige president zondag een bezoek gebracht aan een orthopedist, meldt zijn team.

'De president elect heeft een verstuiking van de rechtervoet opgelopen', zo meldde dokter Kevin O'Connor in een mededeling. Op de eerste röntgenfoto's is volgens hem geen 'duidelijke breuk' te zien. Wel waren op een CT-scan haarscheurtjes te zien in het middenvoetgedeelte. Biden zal daarom waarschijnlijk een aantal weken met een voetbrace moeten lopen.

Biden en zijn vrouw Jill hebben twee herdershonden. Net als hun baasjes zullen Major en Champ in januari hun intrek nemen in het Witte Huis. De Bidens zouden volgens Amerikaanse media ook overwegen een kat te nemen.

Uittredend president Donald Trump reageerde op een filmpje waarop te zien is dat Biden na zijn behandeling in een auto stapt. 'Snel beterschap!', aldus Trump op Twitter.

Lees meer over huisdieren in het Witte Huis: Een vloekende papegaai, een wasbeer - de vreemde en niet zo vreemde 'first pets' die het Witte Huis bevolkten

De 78-jarige Biden was zaterdag aan het spelen met zijn Duitse herder Major, de jongste van zijn twee honden, toen hij uitgleed en zijn enkel verzwikte. 'Uit een overvloed aan voorzorg' heeft de toekomstige president zondag een bezoek gebracht aan een orthopedist, meldt zijn team. 'De president elect heeft een verstuiking van de rechtervoet opgelopen', zo meldde dokter Kevin O'Connor in een mededeling. Op de eerste röntgenfoto's is volgens hem geen 'duidelijke breuk' te zien. Wel waren op een CT-scan haarscheurtjes te zien in het middenvoetgedeelte. Biden zal daarom waarschijnlijk een aantal weken met een voetbrace moeten lopen.Biden en zijn vrouw Jill hebben twee herdershonden. Net als hun baasjes zullen Major en Champ in januari hun intrek nemen in het Witte Huis. De Bidens zouden volgens Amerikaanse media ook overwegen een kat te nemen.Uittredend president Donald Trump reageerde op een filmpje waarop te zien is dat Biden na zijn behandeling in een auto stapt. 'Snel beterschap!', aldus Trump op Twitter.