Biden nodigde zijn Russische ambtgenoot vorige maand uit om te praten over de spanningen rond Oekraïne, de behandeling van oppositieleider Alexej Navalny en andere twistpunten. Poetin liet weten de voorkeur te geven aan een ontmoeting in Europa, maar liet dat wel afhangen van het Amerikaanse gedrag.

Biden is ondanks alle conflicten en meningsverschillen uit op een stabiele relatie met Moskou. De relaties zijn er de afgelopen weken na uitwijzing van diplomaten door beide partijen niet beter op geworden, maar zowel Biden als een adviseur van Poetin gaf aan dat aan de planning voor een top wordt gewerkt. Oostenrijk en Finland zijn in beeld als mogelijke gastheer.

Biden nodigde zijn Russische ambtgenoot vorige maand uit om te praten over de spanningen rond Oekraïne, de behandeling van oppositieleider Alexej Navalny en andere twistpunten. Poetin liet weten de voorkeur te geven aan een ontmoeting in Europa, maar liet dat wel afhangen van het Amerikaanse gedrag. Biden is ondanks alle conflicten en meningsverschillen uit op een stabiele relatie met Moskou. De relaties zijn er de afgelopen weken na uitwijzing van diplomaten door beide partijen niet beter op geworden, maar zowel Biden als een adviseur van Poetin gaf aan dat aan de planning voor een top wordt gewerkt. Oostenrijk en Finland zijn in beeld als mogelijke gastheer.