Biden kreeg derde herhalingsprik

U.S. President Joe Biden receives an updated coronavirus disease (COVID-19) vaccine onstage in an auditorium on the White House campus in Washington, U.S. October 25, 2022. REUTERS/Jonathan Ernst

De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag voor de derde keer een herhalingsdosis van een coronavaccin gekregen. Hij riep de Amerikanen op om zijn voorbeeld te volgen nu de winter eraan komt.

De 79-jarige Democraat, die drie maanden geleden besmet raakte met COVID-19, had eind maart al een tweede boostervaccin gekregen. De nieuwe inenting, die werd toegediend in het Witte Huis in het bijzijn van journalisten, is een geüpdatet vaccin dat ook beter beschermt tegen twee omikronvarianten van het coronavirus. 

“Ik roep alle Amerikanen op om hun injectie te krijgen zodra dat kan”, zei Biden. “Er sterven nog altijd honderden mensen per dag aan covid, honderden. Die aantallen kunnen deze winter nog stijgen, maar bijna alle overlijdens kunnen dit jaar vermeden worden.” Voor de meeste Amerikanen zal één herhalingsprik per jaar volstaan. Een aantal risicopatiënten zullen mogelijk meer dan één inenting per jaar nodig hebben.

Partner Content