Biden: ‘Directe confrontatie tussen NAVO en Rusland is Derde Wereldoorlog’

Joe Biden op 24 januari 2022

De Amerikaanse president Joe Biden herhaalt dat de Verenigde Staten onder geen beding rechtstreeks militair willen ingrijpen tegen de Russen in Oekraïne. ‘Een directe confrontatie tussen de NAVO en Rusland is de Derde Wereldoorlog, waarschuwde hij vrijdag.

In een reeks tweets benadrukte de Amerikaanse president vrijdagavond dat zijn land Oekraïne blijft steunen. “Het Amerikaanse volk is verenigd. De wereld is verenigd. Wij steunen het volk van Oekraïne”, klinkt het. Biden benadrukt ook dat het Amerikaanse Congres donderdag nog eens bijna 14 miljard dollar aan extra steun voor Oekraïne heeft vrijgemaakt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maar van een rechtstreeks militair ingrijpen van het NAVO-bondgenootschap in het Oost-Europese land kan geen sprake zijn, herhaalde Biden ook. ‘Ik wil duidelijk zijn: we zullen elke centimeter NAVO-gebied verdedigen met de volledige kracht van een verenigde en geharde NAVO. Maar we zullen geen oorlog voeren tegen Rusland in Oekraïne. Een directe confrontatie tussen de NAVO en Rusland is de Derde Wereldoorlog. Dat moeten we trachten te voorkomen.’

Partner Content