Biden bereidt herverkiezingscampagne in 2024 voor, volgens Bloomberg

President Biden. © Witte Huis

De Amerikaanse president Joe Biden bereidt plannen voor om een herverkiezingscampagne te lanceren na de tussentijdse parlementsverkiezingen van november. Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met naaste medewerkers en vertrouwelingen van Biden. Net als in 2018 zou zijn voornaamste motivatie het voorkomen van een nieuw presidentschap van Donald Trump zijn.

Peilingen tonen aan dat de meeste Democraten de voorkeur geven aan een andere kandidaat dan de 79-jarige Biden. Maar mensen in zijn naaste omgeving zeggen dat de president zich gesteund voelt door recente overwinningen op wetgevend, economisch en buitenlands gebied.

Bovendien is hij vastberaden om Trump, die al gehint heeft op een nieuwe kandidatuur, opnieuw te dwarsbomen. “De president heeft gezegd dat hij van plan is er weer voor te gaan”, zei presidentieel adviseur Anita Dunn. “Mensen moeten hem op zijn woord geloven.”

Biden voelt zich ook gesterkt door peilingen waaruit blijkt dat hij Trump zou verslaan in een rechtstreeks duel in 2024, zeggen medewerkers van het Witte Huis. De president zou ervan overtuigd zijn dat hij in 2020 de Democratische nominatie binnenhaalde omdat hij toen de beste kans had om de zittende president te onttronen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content