Dat bericht de Washington Post, dat een onderzoek van het leger kon inkijken.

In ruil kregen de konvooien van de corrupte transportmaatschappijen vrije doorgang.

Contracten nog verlengd

De krant schrijft dat de Amerikaanse en Afghaanse autoriteiten traag reageren op de resultaten van het onderzoek. De acht betrokken transportmaatschappijen staan nog altijd in voor de bevoorrading, en krijgen daarvoor in totaal 2,16 miljard dollar. Het Pentagon zou het programma in maart nog verlengd hebben met zes maanden.

Het onderzoek bracht aan het licht dat vier van de acht belangrijkste onderaannemingen betrokken waren 'bij een misdadige onderneming of bij steun aan de vijand', aldus de krant. (Belga/SD)

Dat bericht de Washington Post, dat een onderzoek van het leger kon inkijken. In ruil kregen de konvooien van de corrupte transportmaatschappijen vrije doorgang. Contracten nog verlengd De krant schrijft dat de Amerikaanse en Afghaanse autoriteiten traag reageren op de resultaten van het onderzoek. De acht betrokken transportmaatschappijen staan nog altijd in voor de bevoorrading, en krijgen daarvoor in totaal 2,16 miljard dollar. Het Pentagon zou het programma in maart nog verlengd hebben met zes maanden. Het onderzoek bracht aan het licht dat vier van de acht belangrijkste onderaannemingen betrokken waren 'bij een misdadige onderneming of bij steun aan de vijand', aldus de krant. (Belga/SD)