De Verenigde Staten hebben iets ten zuidwesten van de Somalische hoofdstad Mogadishu een drone-aanval uitgevoerd op leden van al-Shabaab. De inlichtingendiensten meldden dat de "doelwitten", bevelhebber Aden Garar en twee andere al-Shabaabstrijders, "uitgeschakeld" zijn.

Westgate

Garar werd ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de aanslag in 2013 op het Westgate-winkelcentrum in Nairobi, Kenia. Die aanslag eiste zeker 67 doden.

De VS hebben vermoedelijk al vaker drone-aanvallen tegen al-Shabaab uitgevoerd in het land in de Hoorn van Afrika. Al-Shabaab viseert herhaaldelijk doelwitten in Kenia; zo wil de beweging Kenia dwingen om zijn militaire aanwezigheid in Somalië op te geven. (Belga/WB)

De Verenigde Staten hebben iets ten zuidwesten van de Somalische hoofdstad Mogadishu een drone-aanval uitgevoerd op leden van al-Shabaab. De inlichtingendiensten meldden dat de "doelwitten", bevelhebber Aden Garar en twee andere al-Shabaabstrijders, "uitgeschakeld" zijn. Garar werd ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de aanslag in 2013 op het Westgate-winkelcentrum in Nairobi, Kenia. Die aanslag eiste zeker 67 doden. De VS hebben vermoedelijk al vaker drone-aanvallen tegen al-Shabaab uitgevoerd in het land in de Hoorn van Afrika. Al-Shabaab viseert herhaaldelijk doelwitten in Kenia; zo wil de beweging Kenia dwingen om zijn militaire aanwezigheid in Somalië op te geven. (Belga/WB)