De dood van een jonge milieuactivist zes dagen geleden, blijft de gemoederen verhitten in Frankrijk. In verschillende steden is het zaterdag opnieuw tot betogingen gekomen, waarbij in totaal 34 mensen werden opgepakt. Er vielen ook verschillende gewonden.

Vooral in Nantes en Toulouse ging het er hevig aan toe en liep de situatie uit de hand, maar ook in Rijsel, Amiens, Bordeaux, Avignon, Montpellier, Brest en Saint-Brieuc werd gedemonstreerd. De twee betogingen waren georganiseerd "tegen het politiegeweld" door radicale en antikapitalistische bewegingen om de dood van de 21-jarige milieuactivist aan te klagen.

Rémi Fraisse werd vorig weekend gedood tijdens schermutselingen met de ordestrijdkrachten op de bouwwerf van een omstreden stuwdam in Sivens, in het zuidwesten van het land. De werkzaamheden zijn er inmiddels opgeschort. Zijn dood, de eerste tijdens een door de Franse stadspolitie onderdrukte manifestatie sinds 1986, veroorzaakte heel wat emoties bij onze zuiderburen. Volgens de laatste onderzoeksresultaten werd de jongeman gedood door een offensieve granaat die door de gendarmes was afgevuurd. (Belga/AVE)

De dood van een jonge milieuactivist zes dagen geleden, blijft de gemoederen verhitten in Frankrijk. In verschillende steden is het zaterdag opnieuw tot betogingen gekomen, waarbij in totaal 34 mensen werden opgepakt. Er vielen ook verschillende gewonden.Vooral in Nantes en Toulouse ging het er hevig aan toe en liep de situatie uit de hand, maar ook in Rijsel, Amiens, Bordeaux, Avignon, Montpellier, Brest en Saint-Brieuc werd gedemonstreerd. De twee betogingen waren georganiseerd "tegen het politiegeweld" door radicale en antikapitalistische bewegingen om de dood van de 21-jarige milieuactivist aan te klagen. Rémi Fraisse werd vorig weekend gedood tijdens schermutselingen met de ordestrijdkrachten op de bouwwerf van een omstreden stuwdam in Sivens, in het zuidwesten van het land. De werkzaamheden zijn er inmiddels opgeschort. Zijn dood, de eerste tijdens een door de Franse stadspolitie onderdrukte manifestatie sinds 1986, veroorzaakte heel wat emoties bij onze zuiderburen. Volgens de laatste onderzoeksresultaten werd de jongeman gedood door een offensieve granaat die door de gendarmes was afgevuurd. (Belga/AVE)