De manifestatie kwam er nadat religieus geweld afgelopen week vijftien mensen het leven had gekost. "Nationale eenheid", staat te lezen op een enorm spandoek dat werd opgehangen aan een gebouw dat uitkijkt op het plein. Het spandoek toont ook een kruis en een halve maan, de symbolen van het christendom en de islam.

De oproepen om vrijdag op het Tahrirplein en in het hele land te gaan betogen werden de laatste dagen veelvuldig verspreid via de sociaalnetwerksites. Zaterdag werden nog 15 doden en 200 gewonden geteld bij geweld tussen moslims en christenen in Caïro. (Belga)

De manifestatie kwam er nadat religieus geweld afgelopen week vijftien mensen het leven had gekost. "Nationale eenheid", staat te lezen op een enorm spandoek dat werd opgehangen aan een gebouw dat uitkijkt op het plein. Het spandoek toont ook een kruis en een halve maan, de symbolen van het christendom en de islam. De oproepen om vrijdag op het Tahrirplein en in het hele land te gaan betogen werden de laatste dagen veelvuldig verspreid via de sociaalnetwerksites. Zaterdag werden nog 15 doden en 200 gewonden geteld bij geweld tussen moslims en christenen in Caïro. (Belga)