Honderden boze Duisburgers hebben donderdag voor het stadhuis geeïst dat burgemeester Adolf Sauerland zou aftreden na de doden op de Love Parade.

Actievoerders riepen Sauerland met megafoons op om ontslag te nemen. De burgemeester ligt zwaar onder vuur omdat hij volgens Duitse media vooraf op de hoogte zou zijn geweest van de veiligheidsrisico's die aan het festival verbonden waren.

Sauerland ontkent dat, maar zou wel degelijk kennis hebben gehad van de twijfels die brandweer en politie hadden bij de veiligheid van het evenement.

Volgens een Duitse krant zouden politie- en brandweerfunctionarissen de burgemeester een brief over de risico's hebben gestuurd.

Honderden boze Duisburgers hebben donderdag voor het stadhuis geeïst dat burgemeester Adolf Sauerland zou aftreden na de doden op de Love Parade.Actievoerders riepen Sauerland met megafoons op om ontslag te nemen. De burgemeester ligt zwaar onder vuur omdat hij volgens Duitse media vooraf op de hoogte zou zijn geweest van de veiligheidsrisico's die aan het festival verbonden waren.Sauerland ontkent dat, maar zou wel degelijk kennis hebben gehad van de twijfels die brandweer en politie hadden bij de veiligheid van het evenement. Volgens een Duitse krant zouden politie- en brandweerfunctionarissen de burgemeester een brief over de risico's hebben gestuurd.