Betogers blokkeren weg naar gebouw Trump-rally

20/03/16 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:54

In New York City en Phoenix (Arizona) zijn honderden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen Donald Trump, de Republikeinse koploper in de race naar het Witte Huis. De manifestaties zijn, in tegenstelling tot eerdere protesten, grotendeels vreedzaam verloren, al werden enkele mensen opgepakt.

Betogers blokkeren weg naar gebouw Trump-rally

Tegenstanders (L) en aanhangers van Trump in Fountain Hills, Arizone © Reuters

In New York namen honderden mensen deel aan een mars op Fifth Avenue in Manhattan, waar Donald Trump woont. De manifestatie werd georganiseerd door Cosmopolitan Antifascists, een organisatie die Trumps uitlaten over immigratie en homoseksuelen veroordeelt. Er waren ook enkele voorstanders van Trump aanwezig, die borden bij zich hadden met 'Vote Trump'.

In Arizona, waar dinsdag voorverkiezingen worden gehouden, hadden tientallen manifestanten een straat geblokkeerd die leidt naar het gebouw in Tucson waar een Trump-rally gehouden werd. De manifestanten hadden banners mee met opschriften als 'Dump Trump', 'Must stop Trump' en 'Trump is Hate', aldus NBC News.

De manifestaties verliepen over het algemeen vreedzaam. In New York werden wel minstens twee mensen opgepakt, nadat ze geprobeerd hadden een politiebarricade te doorbreken, meldde persagentschap AP. In Phoenix werden drie mensen opgepakt, terwijl Trump tijdens de rally zelf in Tuscon verschillende keren onderbroken werd. Bovendien werd een manifestant door een aanhanger van Trump op de grond werd geduwd en geschopt.

Trump noemde de manifestaties tijdens de rally volgens BBC 'schandalig' en zei dat de manifestanten 'Hillary Clinton vertegenwoordigen', die momenteel aan kop staat in de Democratische race naar het Witte huis, en 'slechte mensen' zijn.

Vorige week nog kwam het tot rellen tussen voor- en tegenstanders van Trump in Chicago, die leidden tot de annulatie van de verkiezingsbijeenkomst die daar gepland was. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners