Het incident deed zich rond 13.27 uur (lokale tijd) voor aan het kruispunt van Yonge Street en Finch Avenue, in het noorden van stad. De bestuurder van de bestelwagen reed daarna weg maar hij werd inmiddels gearresteerd, zo heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld aan de zender CBC.

Buitenlandse Zaken heeft op dit moment geen weet van Belgische slachtoffers bij het incident met een bestelwagen in Toronto. Daarbij kwamen zeker negen personen om het leven en raakten er zestien gewond.

Volgens Matthieu Branders, woordvoerder van Buitenlandse Zaken, volgt de Belgische ambassade in Canada de situatie van nabij op. Maar de Canadese autoriteiten hebben nog geen informatie kunnen verstrekken over de nationaliteit van de slachtoffers, zegt hij.

Mark Saunders, het hoofd van de politie van Toronto (de grootste stad in Canada) benadrukt dat het om een 'opzettelijke' daad gaat en identificeerde de dader als de 25-jarige Alek Minassian uit Richmond Hill, in het noorden van Toronto. Minister van Openbare Veiligheid Ralph Goodale zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat het om een aanval op de 'nationale veiligheid' gaat. De politie onderzoekt toch alle hypotheses, benadrukt Saunders. 'We volgen de bewijzen naar waar ze ons leiden.'

Huurwagen

De omgeving waar het incident plaatsvond, ligt in de buurt van en winkelstraat in het district North York in het noorden van Toronto en het is tijdens de dag erg druk, omdat er zich veel winkels en restaurants bevinden.

De witte bestelwagen is volgens een opschrift vermoedelijk een huurwagen. De wagen stond na het incident met ingedeukte motorkap op het voetpad. De omgeving werd afgesloten, ook het metroverkeer werd stilgelegd. 'Onze gedachten gaan uit naar de mensen die ongewild betrokken zijn bij dit incident', verklaarde premier Justin Trudeau voor het Lagerhuis. 'We zullen de Canadese bevolking in de komende uren op de hoogte houden over wat er is gebeurd', voegde hij eraan toe.

Het incident vond plaats op het ogenblik dat Toronto gaststad is voor een vergadering van de ministers van Openbare Veiligheid van de G7, nadat er eerder dit weekend ook al de vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de zeven grootste industrielanden (VS, Japan, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Canada) had plaatsgevonden.

Het incident deed zich rond 13.27 uur (lokale tijd) voor aan het kruispunt van Yonge Street en Finch Avenue, in het noorden van stad. De bestuurder van de bestelwagen reed daarna weg maar hij werd inmiddels gearresteerd, zo heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld aan de zender CBC. Buitenlandse Zaken heeft op dit moment geen weet van Belgische slachtoffers bij het incident met een bestelwagen in Toronto. Daarbij kwamen zeker negen personen om het leven en raakten er zestien gewond.Volgens Matthieu Branders, woordvoerder van Buitenlandse Zaken, volgt de Belgische ambassade in Canada de situatie van nabij op. Maar de Canadese autoriteiten hebben nog geen informatie kunnen verstrekken over de nationaliteit van de slachtoffers, zegt hij.Mark Saunders, het hoofd van de politie van Toronto (de grootste stad in Canada) benadrukt dat het om een 'opzettelijke' daad gaat en identificeerde de dader als de 25-jarige Alek Minassian uit Richmond Hill, in het noorden van Toronto. Minister van Openbare Veiligheid Ralph Goodale zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat het om een aanval op de 'nationale veiligheid' gaat. De politie onderzoekt toch alle hypotheses, benadrukt Saunders. 'We volgen de bewijzen naar waar ze ons leiden.' De omgeving waar het incident plaatsvond, ligt in de buurt van en winkelstraat in het district North York in het noorden van Toronto en het is tijdens de dag erg druk, omdat er zich veel winkels en restaurants bevinden. De witte bestelwagen is volgens een opschrift vermoedelijk een huurwagen. De wagen stond na het incident met ingedeukte motorkap op het voetpad. De omgeving werd afgesloten, ook het metroverkeer werd stilgelegd. 'Onze gedachten gaan uit naar de mensen die ongewild betrokken zijn bij dit incident', verklaarde premier Justin Trudeau voor het Lagerhuis. 'We zullen de Canadese bevolking in de komende uren op de hoogte houden over wat er is gebeurd', voegde hij eraan toe. Het incident vond plaats op het ogenblik dat Toronto gaststad is voor een vergadering van de ministers van Openbare Veiligheid van de G7, nadat er eerder dit weekend ook al de vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de zeven grootste industrielanden (VS, Japan, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Canada) had plaatsgevonden.