Beste leerkracht ter wereld is Palestijns en wint 1 miljoen dollar

Hanan al-Hroub, een Palestijnse lerares in de lagere school, heeft de prijs voor beste leerkracht ter wereld gewonnen. Ze krijgt 1 miljoen dollar.

De hertog van Cambridge, ook wel bekend als de Britse prins William, heeft een eerbetoon gebracht aan het ‘ongelooflijke werk’ van het onderwijzen, terwijl de Palestijnse lerares een prijs van 1 miljoen dollar kreeg. Dat meldt The Guardian.

Hanan al-Hroub groeide op in het vluchtelingenkamp in Bethlehem en werd regelmatig blootgesteld aan geweld. Ze begon les te geven in de lagere school nadat haar eigen kinderen een trauma hadden opgelopen, omdat ze getuige waren van een schietpartij toen ze terugkwamen van school.

Hroub promoot de slogan ‘nee aan geweld’ en maakt bij kinderen gebruik van een specifieke aanpak die ze zelf ontwikkeld heeft. Ze schreef er ook over in haar boek,, We Play We Learn. Het gaat over vertrouwen ontwikkelen, respectvolle en liefhebbende relaties en moedigt jongeren aan om samen te werken en positief gedrag te belonen.

Met het geld wil Hroub leerlingen en leraren wereldwijd helpen om vooruitgang te boeken in hun opleiding en carrière. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content