Het bestand liep normaal vrijdagavond af. Eerder op de avond lieten de pro-Russische rebellen al verstaan dat ze met een verleging tot maandag akkoord waren. Nu stemt ook de Oekraïense president Petro Porosjenko daarmee in. Hij nam de beslissing na spoedoverleg met de legerleiding in de hoofdstad Kiev.

Eerder op de dag was de president nog in Brussel waar hij een associatieverdrag met de Europese Unie kwam tekenen. Toen zijn voorganger, Viktor Janoekovitsj, dat verdrag eind vorig jaar van de hand wees, begonnen de massale demonstraties in Kiev die tot de huidige toestand leidden. (Belga/TV)

Het bestand liep normaal vrijdagavond af. Eerder op de avond lieten de pro-Russische rebellen al verstaan dat ze met een verleging tot maandag akkoord waren. Nu stemt ook de Oekraïense president Petro Porosjenko daarmee in. Hij nam de beslissing na spoedoverleg met de legerleiding in de hoofdstad Kiev.Eerder op de dag was de president nog in Brussel waar hij een associatieverdrag met de Europese Unie kwam tekenen. Toen zijn voorganger, Viktor Janoekovitsj, dat verdrag eind vorig jaar van de hand wees, begonnen de massale demonstraties in Kiev die tot de huidige toestand leidden. (Belga/TV)