Volgens 35 Syrische artsen onderneemt Washington geen actie tegen de ellende die de bevolking van de stad moet ondergaan. In een open brief aan het Witte Huis beschrijven vijftien van de dokters, die nog aanwezig zijn in de wijken onder controle van de opstandelingen, hoe hopeloos de toestand voor de burgers zou worden als het bewind aan een nieuwe belegering begint.

'Zonder de permanente opening van een bevoorradingsroute zullen we binnenkort opnieuw belegerd worden door de troepen van het bewind, de honger zal zich verspreiden en ziekenhuisproducten raken volledig uitgeput', waarschuwen de pediaters, chirurgen en andere artsen. Pas woensdag geraakte het eerste hulpkonvooi Aleppo binnen

'Russische propaganda is een leugen'

Ondertussen gaan de gevechten in Aleppo verder, hoewel Rusland een tijdelijk staakt-het-vuren had aangekondigd om de weg vrij maken voor humanitaire konvooien. Dat zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.

Een Russische generaal had woensdag aangekondigd dat alle militaire vijandelijkheden in Aleppo donderdag, vrijdag en zaterdag telkens gedurende drie uur (van 10 uur tot 13 uur plaatselijke tijd) gestaakt zouden worden om de levering van hulp aan burgers mogelijk te maken. 'De beschietingen zijn nog altijd bezig ... de Russische propaganda is een leugen', zei een activist in de stad.

Aleppo geldt als het zwaarste slagveld in de Syrische burgeroorlog. De stad is verdeeld tussen het bewind en verscheidene rebellengroepen. (BELGA/JVL)

Volgens 35 Syrische artsen onderneemt Washington geen actie tegen de ellende die de bevolking van de stad moet ondergaan. In een open brief aan het Witte Huis beschrijven vijftien van de dokters, die nog aanwezig zijn in de wijken onder controle van de opstandelingen, hoe hopeloos de toestand voor de burgers zou worden als het bewind aan een nieuwe belegering begint. 'Zonder de permanente opening van een bevoorradingsroute zullen we binnenkort opnieuw belegerd worden door de troepen van het bewind, de honger zal zich verspreiden en ziekenhuisproducten raken volledig uitgeput', waarschuwen de pediaters, chirurgen en andere artsen. Pas woensdag geraakte het eerste hulpkonvooi Aleppo binnen Ondertussen gaan de gevechten in Aleppo verder, hoewel Rusland een tijdelijk staakt-het-vuren had aangekondigd om de weg vrij maken voor humanitaire konvooien. Dat zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten. Een Russische generaal had woensdag aangekondigd dat alle militaire vijandelijkheden in Aleppo donderdag, vrijdag en zaterdag telkens gedurende drie uur (van 10 uur tot 13 uur plaatselijke tijd) gestaakt zouden worden om de levering van hulp aan burgers mogelijk te maken. 'De beschietingen zijn nog altijd bezig ... de Russische propaganda is een leugen', zei een activist in de stad. Aleppo geldt als het zwaarste slagveld in de Syrische burgeroorlog. De stad is verdeeld tussen het bewind en verscheidene rebellengroepen. (BELGA/JVL)