Het kantoor van de procureur van Cuyahogaa publiceerde zaterdag de bevindingen van de experten. Die zullen worden overgemaakt aan de 'grand jury' die moet bepalen of de agent al dan niet strafrechtelijk moet worden vervolgd.

Op 22 november 2014 haalde de jonge Tamir Rice een speelgoedwapen boven op een speelplein in Cleveland. Een agent die ter plaatse kwam, opende het vuur op hem. De twaalfjarige overleefde het niet. Volgens de politiechef kon de agent niet uitmaken of het al dan niet om een echt wapen ging. Een gepensioneerde agent van de federale politie FBI en een procureur in Denver (in Colorado in het westen van de VS) hadden de vraag gekregen om een verslag op te stellen. Zij kwamen elk tot dezelfde bevinding: de beslissing van politieagent Timothy Loehmann om op het kind te schieten, was "redelijk" gezien Tamir Rice als een bedreiging kon worden beschouwd.

In de noodoproep van de agenten die ter plaatse kwamen, werd de jongen omschreven als een man die een wapen tevoorschijn haalde. "Deze verslagen zijn geen conclusies", beklemtoonde procureur Timothy McGinty in een persbericht. "Het onderzoek van bewijzen gaat voort en de grand jury zal dat allemaal evalueren." De aanklager vroeg ook de advocaten van de familie Rice om bewijzen te leveren.

Advocaat Subodh Chandra van de familie beschuldigde de experten ervan de agent te "vergoelijken". (Belga/JH)

Het kantoor van de procureur van Cuyahogaa publiceerde zaterdag de bevindingen van de experten. Die zullen worden overgemaakt aan de 'grand jury' die moet bepalen of de agent al dan niet strafrechtelijk moet worden vervolgd. Op 22 november 2014 haalde de jonge Tamir Rice een speelgoedwapen boven op een speelplein in Cleveland. Een agent die ter plaatse kwam, opende het vuur op hem. De twaalfjarige overleefde het niet. Volgens de politiechef kon de agent niet uitmaken of het al dan niet om een echt wapen ging. Een gepensioneerde agent van de federale politie FBI en een procureur in Denver (in Colorado in het westen van de VS) hadden de vraag gekregen om een verslag op te stellen. Zij kwamen elk tot dezelfde bevinding: de beslissing van politieagent Timothy Loehmann om op het kind te schieten, was "redelijk" gezien Tamir Rice als een bedreiging kon worden beschouwd. In de noodoproep van de agenten die ter plaatse kwamen, werd de jongen omschreven als een man die een wapen tevoorschijn haalde. "Deze verslagen zijn geen conclusies", beklemtoonde procureur Timothy McGinty in een persbericht. "Het onderzoek van bewijzen gaat voort en de grand jury zal dat allemaal evalueren." De aanklager vroeg ook de advocaten van de familie Rice om bewijzen te leveren. Advocaat Subodh Chandra van de familie beschuldigde de experten ervan de agent te "vergoelijken". (Belga/JH)