De Democraat Bernie Sanders heeft zondag de voorverkiezing in de Amerikaanse staat Maine, de buurstaat van zijn thuisstaat Vermont, met een grote voorsprong gewonnen. Met 97 procent van de stemmen geteld, heeft Sanders 64 procent van de stemmen behaald, Hillary Clinton strandt op 36 procent, aldus NBC News.

Sanders haalt zo zijn achtste staat binnen, Clinton won al in twaalf staten en in Samoa. Maine is met zijn 25 afgevaardigden wel een van de kleinere staten voor de Democratische race naar het Witte Huis.

Puerto Rico

Marco Rubio kon een troostprijs binnenhalen: na zijn slechte resultaten bij de afgelopen voorverkiezingen, heeft de Republikein zondag een overgrote meerderheid van de stemmen behaald in Puerto Rico. Dat melden de Amerikaanse media. De senator van Florida heeft, met een derde van de stemmen geteld, een voorsprong van 60 procentpunten op Donald Trump.

Ted Cruz staat op de derde plaats, John Kasich sluit de top vier af. Volgens MSNBC wint Rubio alle 23 afgevaardigden in Puerto Rico, een van de niet-geïncorporeerde gebieden van de Verenigde Staten.

Rubio, die zelf deel uitmaakt van de latinogemeenschap, ziet in de zege een duwtje in de rug voor de voorverkiezing van 15 maart in zijn thuisstaat Florida, waar ongeveer een miljoen Puerto Ricanen leven.

Na de verkiezing van zondag heeft Rubio twee voorverkiezingen gewonnen: die in Minnesota en die in Puerto Rico. Koploper is Donald Trump (9 overwinningen), gevolgd door Ted Cruz (5). (Belga)

De Democraat Bernie Sanders heeft zondag de voorverkiezing in de Amerikaanse staat Maine, de buurstaat van zijn thuisstaat Vermont, met een grote voorsprong gewonnen. Met 97 procent van de stemmen geteld, heeft Sanders 64 procent van de stemmen behaald, Hillary Clinton strandt op 36 procent, aldus NBC News.Sanders haalt zo zijn achtste staat binnen, Clinton won al in twaalf staten en in Samoa. Maine is met zijn 25 afgevaardigden wel een van de kleinere staten voor de Democratische race naar het Witte Huis.Marco Rubio kon een troostprijs binnenhalen: na zijn slechte resultaten bij de afgelopen voorverkiezingen, heeft de Republikein zondag een overgrote meerderheid van de stemmen behaald in Puerto Rico. Dat melden de Amerikaanse media. De senator van Florida heeft, met een derde van de stemmen geteld, een voorsprong van 60 procentpunten op Donald Trump. Ted Cruz staat op de derde plaats, John Kasich sluit de top vier af. Volgens MSNBC wint Rubio alle 23 afgevaardigden in Puerto Rico, een van de niet-geïncorporeerde gebieden van de Verenigde Staten. Rubio, die zelf deel uitmaakt van de latinogemeenschap, ziet in de zege een duwtje in de rug voor de voorverkiezing van 15 maart in zijn thuisstaat Florida, waar ongeveer een miljoen Puerto Ricanen leven.Na de verkiezing van zondag heeft Rubio twee voorverkiezingen gewonnen: die in Minnesota en die in Puerto Rico. Koploper is Donald Trump (9 overwinningen), gevolgd door Ted Cruz (5). (Belga)