Tot dusver zamelde Bernie Sanders maar iets minder geld in dan Hillary Clinton. In het laatste kwartaal van 2015 werd 33 miljoen dollar ingezameld, tegen 37 miljoen door Hillary Clinton. En omdat het kamp van Sanders minder uitgaf, staat het er financieel niet slecht voor.

Tijdens zijn overwinningstoespraak gaf Sanders aan dat hij de enige kandidaat blijft zonder SuperPAC - een organisatie die officieel niets met de campagne te maken heeft, waaraan donoren (belangengroepen) onbeperkt geld kunnen geven.

Overdonderd

Hij deed het, zei hij, met 3,7 miljoen mensen die hem met gemiddeld 27 dollar hadden gesteund, en deed tijdens zijn toespraak een oproep : "Ik houd hier en nu, over heel Amerika, een fundraiser".

En het werkte, volgens de campagne. Ruim vijf miljoen dollar werd doorgestort, aan een gemiddelde van 34 dollar per donatie. De website van de campagne kon een tijd niet volgen, meldt CNN.

De kandidaat zelf bracht woensdag door in New York, waar hij geïnterviewd werd voor tv-programma's, en waar hij de bekende zwarte activist Al Sharpton ontmoette.

(RR)

Tot dusver zamelde Bernie Sanders maar iets minder geld in dan Hillary Clinton. In het laatste kwartaal van 2015 werd 33 miljoen dollar ingezameld, tegen 37 miljoen door Hillary Clinton. En omdat het kamp van Sanders minder uitgaf, staat het er financieel niet slecht voor.Tijdens zijn overwinningstoespraak gaf Sanders aan dat hij de enige kandidaat blijft zonder SuperPAC - een organisatie die officieel niets met de campagne te maken heeft, waaraan donoren (belangengroepen) onbeperkt geld kunnen geven.Hij deed het, zei hij, met 3,7 miljoen mensen die hem met gemiddeld 27 dollar hadden gesteund, en deed tijdens zijn toespraak een oproep : "Ik houd hier en nu, over heel Amerika, een fundraiser".En het werkte, volgens de campagne. Ruim vijf miljoen dollar werd doorgestort, aan een gemiddelde van 34 dollar per donatie. De website van de campagne kon een tijd niet volgen, meldt CNN.De kandidaat zelf bracht woensdag door in New York, waar hij geïnterviewd werd voor tv-programma's, en waar hij de bekende zwarte activist Al Sharpton ontmoette.(RR)