Sanders was de voornaamste tegenstander van Biden voor het binnenhalen van de Democratische nominatie voor presidentsverkiezingen. Maar woensdag maakte hij bekend zijn campagne stop te zetten. Op die manier maakte Sanders de weg vrij voor de nominatie van de voormalige vicepresident.

De uitgesproken linkse senator van Vermont maakte maandag zijn steun voor Biden bekend tijdens een videoconferentie, waarin beide politici in beeld waren. 'We hebben jou nodig in het Witte Huis. En ik ga er alles aan doen dat te laten gebeuren', verklaarde Sanders. 'Ik vraag aan alle Amerikanen (...) om jouw kandidatuur te steunen.'

'Ik zal jou ook nodig hebben. Niet alleen om de campagne te winnen, maar ook om te regeren', reageerde Biden.

Sanders had tijdens zijn campagne al herhaaldelijk verklaard dat hij gelijk welke Democratische uitdager van huidig president Donald Trump zou steunen. De eenheid binnen de Democratische partij was volgens hem immers noodzakelijk om 'de gevaarlijkste president uit de Amerikaanse geschiedenis' van een tweede ambtstermijn te houden.

De uitgesproken steun van Sanders zou moeten helpen om een deel van de linkse kiezers over de streep te trekken, die niet bijzonder enthousiast zijn over establishment-kandidaat Joe Biden.

Om de Democratische presidentskandidatuur binnen te halen moet Biden nog officieel door zijn partij worden voorgedragen als kandidaat op een conventie, die werd uitgesteld tot augustus vanwege de coronacrisis.

Sanders was de voornaamste tegenstander van Biden voor het binnenhalen van de Democratische nominatie voor presidentsverkiezingen. Maar woensdag maakte hij bekend zijn campagne stop te zetten. Op die manier maakte Sanders de weg vrij voor de nominatie van de voormalige vicepresident. De uitgesproken linkse senator van Vermont maakte maandag zijn steun voor Biden bekend tijdens een videoconferentie, waarin beide politici in beeld waren. 'We hebben jou nodig in het Witte Huis. En ik ga er alles aan doen dat te laten gebeuren', verklaarde Sanders. 'Ik vraag aan alle Amerikanen (...) om jouw kandidatuur te steunen.''Ik zal jou ook nodig hebben. Niet alleen om de campagne te winnen, maar ook om te regeren', reageerde Biden. Sanders had tijdens zijn campagne al herhaaldelijk verklaard dat hij gelijk welke Democratische uitdager van huidig president Donald Trump zou steunen. De eenheid binnen de Democratische partij was volgens hem immers noodzakelijk om 'de gevaarlijkste president uit de Amerikaanse geschiedenis' van een tweede ambtstermijn te houden. De uitgesproken steun van Sanders zou moeten helpen om een deel van de linkse kiezers over de streep te trekken, die niet bijzonder enthousiast zijn over establishment-kandidaat Joe Biden. Om de Democratische presidentskandidatuur binnen te halen moet Biden nog officieel door zijn partij worden voorgedragen als kandidaat op een conventie, die werd uitgesteld tot augustus vanwege de coronacrisis.