Sanders was bij de vorige verkiezingen twee jaar geleden ook al kandidaat voor de Democraten, maar moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Hillary Clinton. Zij bleek echter minder populair dan Trump. Sanders zetelt nu als onafhankelijke in het Amerikaanse Congres.

Hij sluit niet uit zich opnieuw kandidaat te zullen stellen, bij gebrek aan beter. 'Als blijkt dat ik de beste kandidaat ben om Trump te bekampen, dan zal ik waarschijnlijk kandidaat zijn. Maar als iemand anders opduikt die om één of andere reden het beter zou doen dan mezelf, dan zal ik alles doen om ervoor te zorgen dat hij of haar verkozen wordt', verklaarde de 77-jarige senator uit Vermont.

Hij wees erop dat hij geen miljonairskind is van wie de ouders willen dat hij president van de VS wordt. 'Ik sta 's ochtends niet op met het brandend verlangen om president te zijn.'

Sanders was in 2016 met zijn relatief linkse programma erg populair bij de jeugd. Dinsdag brengt hij een nieuw boek uit waarin hij een blik werpt op de toekomst: 'Where we go from here: Two years in the resistance'. Sanders hekelt de verdeeldheid die Trump zaait met zijn demagogische discours en pleit ervoor jongeren te verenigen rond een progressief programma.

Trump liet eerder al verstaan dat hij kandidaat is voor een tweede termijn.

Sanders was bij de vorige verkiezingen twee jaar geleden ook al kandidaat voor de Democraten, maar moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Hillary Clinton. Zij bleek echter minder populair dan Trump. Sanders zetelt nu als onafhankelijke in het Amerikaanse Congres. Hij sluit niet uit zich opnieuw kandidaat te zullen stellen, bij gebrek aan beter. 'Als blijkt dat ik de beste kandidaat ben om Trump te bekampen, dan zal ik waarschijnlijk kandidaat zijn. Maar als iemand anders opduikt die om één of andere reden het beter zou doen dan mezelf, dan zal ik alles doen om ervoor te zorgen dat hij of haar verkozen wordt', verklaarde de 77-jarige senator uit Vermont. Hij wees erop dat hij geen miljonairskind is van wie de ouders willen dat hij president van de VS wordt. 'Ik sta 's ochtends niet op met het brandend verlangen om president te zijn.' Sanders was in 2016 met zijn relatief linkse programma erg populair bij de jeugd. Dinsdag brengt hij een nieuw boek uit waarin hij een blik werpt op de toekomst: 'Where we go from here: Two years in the resistance'. Sanders hekelt de verdeeldheid die Trump zaait met zijn demagogische discours en pleit ervoor jongeren te verenigen rond een progressief programma. Trump liet eerder al verstaan dat hij kandidaat is voor een tweede termijn.