De meeste deelnemers kwamen uit de gewone cast van SNL maar voor de rol van presidentskandidaat Jim Webb, de Vietnamveteraan die het hele CNN-debat stond te klagen over het gebrek aan tijd dat hem was toebedeeld, was acteur Alec Baldwin ingehaald. En voor de rol van Bernie Sanders was Larry David opgedaagd. David, bekend als co-creator van de tv-serie Seinfeld en als creator en ster van Curb your Enthusiasm, is ook in Brooklyn geboren, komt, zoals Sanders, uit de joodse middenklasse, en staat er, zoals Sanders, niet om bekend dat hij veelvuldig lacht

Of het een weerkerende rol wordt, valt af te wachten, maar met de vaste Hillary Clinton van SNL (Kate McKinnon), lijkt het in elk geval te klikken.

De Sanders van Larry David was nog meer dan het origineel op percentages gericht, hij maakte nog wildere armbewegingen, en hij was nog meer op armoede gevlast, of op de strijd ertegen.

Voor de liefhebbers was er een flinke scheut Seinfeld terug te vinden in de sketch.

Sanders heeft twee onderbroeken

Wat is dat met de banken? Waarom binden ze de pennen vast aan een touwtje? "Wie probeert een pen te stelen van een bank?"

En Hillary's e-mail? "Wat is dat trouwens met e-mail? Onlangs vergat ik mijn paswoord en dan zeggen ze: we zullen je per mail een nieuw paswoord sturen. Maar ik kan mijn e-mail niet raadplegen zonder paswoord. Ik bedoel, wat een kloteaffaire".

"Ik ben hier de enige kandidaat die geen miljardair is. Ik heb geen SuperPAC (een organisatie die groot geld inzamelt voor een kandidaat, red.), ik heb zelf geen rugzak (backpack). Ik draag mijn bezittingen los in mijn armen zoals een professor tussen de lessen. Ik bezit één stuk ondergoed - dat is het. Sommige van die miljardairs hebben 3, 4 onderbroeken. En ik heb geen droger. Ik moet mijn kleren op de radiator drogen. Wie willen jullie als president? Een insider uit Washington of een kerel die één onderbroek heeft die hij droogt op een radiator?"

Sanders, de echte Sanders, liet intussen tijdens een meeting weten dat hij zopas een tweede onderbroek gekocht heeft. "Schrijf dat alsjeblief niet neer. Dat was een grap".

Hij vervolgde, misschien nog altijd als grap: "Wat Larry David betreft, ik denk dat we hem op het podium halen voor onze volgende meeting. Laat hem het maar doen - hij doet het beter dan ik". Of Sanders het ook eens is met het besluit van zijn komedieversie die voorspelt dat hij volgend jaar in november Hillary's vicepresident wordt, is de vraag.

Naast Sanders/David en Webb/Baldwin was ook Hillary/Kate in vorm: "Ik denk dat jullie echt zullen houden van de Hillary Clinton die mijn team en ik creëerden voor dit debat".

De meeste deelnemers kwamen uit de gewone cast van SNL maar voor de rol van presidentskandidaat Jim Webb, de Vietnamveteraan die het hele CNN-debat stond te klagen over het gebrek aan tijd dat hem was toebedeeld, was acteur Alec Baldwin ingehaald. En voor de rol van Bernie Sanders was Larry David opgedaagd. David, bekend als co-creator van de tv-serie Seinfeld en als creator en ster van Curb your Enthusiasm, is ook in Brooklyn geboren, komt, zoals Sanders, uit de joodse middenklasse, en staat er, zoals Sanders, niet om bekend dat hij veelvuldig lachtOf het een weerkerende rol wordt, valt af te wachten, maar met de vaste Hillary Clinton van SNL (Kate McKinnon), lijkt het in elk geval te klikken.De Sanders van Larry David was nog meer dan het origineel op percentages gericht, hij maakte nog wildere armbewegingen, en hij was nog meer op armoede gevlast, of op de strijd ertegen.Voor de liefhebbers was er een flinke scheut Seinfeld terug te vinden in de sketch.Wat is dat met de banken? Waarom binden ze de pennen vast aan een touwtje? "Wie probeert een pen te stelen van een bank?"En Hillary's e-mail? "Wat is dat trouwens met e-mail? Onlangs vergat ik mijn paswoord en dan zeggen ze: we zullen je per mail een nieuw paswoord sturen. Maar ik kan mijn e-mail niet raadplegen zonder paswoord. Ik bedoel, wat een kloteaffaire"."Ik ben hier de enige kandidaat die geen miljardair is. Ik heb geen SuperPAC (een organisatie die groot geld inzamelt voor een kandidaat, red.), ik heb zelf geen rugzak (backpack). Ik draag mijn bezittingen los in mijn armen zoals een professor tussen de lessen. Ik bezit één stuk ondergoed - dat is het. Sommige van die miljardairs hebben 3, 4 onderbroeken. En ik heb geen droger. Ik moet mijn kleren op de radiator drogen. Wie willen jullie als president? Een insider uit Washington of een kerel die één onderbroek heeft die hij droogt op een radiator?"Sanders, de echte Sanders, liet intussen tijdens een meeting weten dat hij zopas een tweede onderbroek gekocht heeft. "Schrijf dat alsjeblief niet neer. Dat was een grap".Hij vervolgde, misschien nog altijd als grap: "Wat Larry David betreft, ik denk dat we hem op het podium halen voor onze volgende meeting. Laat hem het maar doen - hij doet het beter dan ik". Of Sanders het ook eens is met het besluit van zijn komedieversie die voorspelt dat hij volgend jaar in november Hillary's vicepresident wordt, is de vraag.Naast Sanders/David en Webb/Baldwin was ook Hillary/Kate in vorm: "Ik denk dat jullie echt zullen houden van de Hillary Clinton die mijn team en ik creëerden voor dit debat".