'Als een andere politieke macht uit de centrumrechtse coalitie de verantwoordelijkheid wil nemen om een regering te vormen met de Vijfsterrenbeweging, dan nemen wij daar met respect akte van', aldus Silvio Berlusconi. Hij stelde ook dat hij zijn veto niet zal uitspreken of randvoorwaarden zal stellen voor een regering van Lega en M5S, en dat hij maatregelen die in lijn liggen met de ideeën van de centrumrechtse coalitie, zal ondersteunen.

Berlusconi voegt nog toe dat zijn partij geen vertrouwensstem zal geven aan M5S, 'die niet de politieke maturiteit heeft om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen', maar dat een samenwerking tussen Lega en M5S 'niet het einde zal betekenen van de coalitie'.

Lega en M5S hebben de stemmen van Forza Italia niet nodig om samen in een regering te stappen, maar Lega vraagt wel de garantie van Berlusconi dat hij niet vijandig tegenover zo'n coalitie staat. De Vijfsterrenbeweging weigert dan weer om met de door schandalen geplaagde Berlusconi in zee te gaan.

'Als een andere politieke macht uit de centrumrechtse coalitie de verantwoordelijkheid wil nemen om een regering te vormen met de Vijfsterrenbeweging, dan nemen wij daar met respect akte van', aldus Silvio Berlusconi. Hij stelde ook dat hij zijn veto niet zal uitspreken of randvoorwaarden zal stellen voor een regering van Lega en M5S, en dat hij maatregelen die in lijn liggen met de ideeën van de centrumrechtse coalitie, zal ondersteunen. Berlusconi voegt nog toe dat zijn partij geen vertrouwensstem zal geven aan M5S, 'die niet de politieke maturiteit heeft om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen', maar dat een samenwerking tussen Lega en M5S 'niet het einde zal betekenen van de coalitie'. Lega en M5S hebben de stemmen van Forza Italia niet nodig om samen in een regering te stappen, maar Lega vraagt wel de garantie van Berlusconi dat hij niet vijandig tegenover zo'n coalitie staat. De Vijfsterrenbeweging weigert dan weer om met de door schandalen geplaagde Berlusconi in zee te gaan.