Daarmee bevestigt het Hof een eerdere uitspraak uit 2010. Na een jarenlange juridische strijd, bijt Berlusconi daarmee in het zand. Hoeveel Mediaset precies moet terugbetalen, moet nog vastgelegd worden.

Het geschil gaat over de subsidies van de Italiaanse regering, geleid door Silvio Berlusconi zelf, in 2004 en 2005. Die werden gegeven voor de aankoop van digitale decoders.

Elk toestel waarmee signalen voor digitale televisie via zendmasten kunnen worden ontvangen, was goed voor 150 euro. In 2005 werd dat bedrag gehalveerd.

Mediaset gespecialiseerd in gesubsidieerde ontvangers
Aangezien Berlusconi's Mediaset gespecialiseerd is in dat type ontvangers - die via zendmasten werken - en de subsidies niet golden voor digitale ontvangers, voelden satellietzenders als Sky Italia zich benadeeld.

Zij trokken naar de Europese Commissie die vaststelde dat de steun technologisch niet neutraal was. Daarom eiste de Commissie de volledige terugbetaling van die steun.

Die eis wordt nu bijgetreden door het Hof van Justitie. (Belga/SD)

Daarmee bevestigt het Hof een eerdere uitspraak uit 2010. Na een jarenlange juridische strijd, bijt Berlusconi daarmee in het zand. Hoeveel Mediaset precies moet terugbetalen, moet nog vastgelegd worden. Het geschil gaat over de subsidies van de Italiaanse regering, geleid door Silvio Berlusconi zelf, in 2004 en 2005. Die werden gegeven voor de aankoop van digitale decoders. Elk toestel waarmee signalen voor digitale televisie via zendmasten kunnen worden ontvangen, was goed voor 150 euro. In 2005 werd dat bedrag gehalveerd. Mediaset gespecialiseerd in gesubsidieerde ontvangers Aangezien Berlusconi's Mediaset gespecialiseerd is in dat type ontvangers - die via zendmasten werken - en de subsidies niet golden voor digitale ontvangers, voelden satellietzenders als Sky Italia zich benadeeld. Zij trokken naar de Europese Commissie die vaststelde dat de steun technologisch niet neutraal was. Daarom eiste de Commissie de volledige terugbetaling van die steun. Die eis wordt nu bijgetreden door het Hof van Justitie. (Belga/SD)