Berlusconi op 6 april voor drie vrouwelijke rechters

© EPA/Reuters

De Italiaanse premier wordt onmiddellijk vervolgd voor seks met een minderjarige prostituee en machtsmisbruik.

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi moet op 6 april voor een rechtbank in Milaan terechtstaan voor seks met een minderjarige prostituee en machtsmisbruik.

Berlusconi moet voor drie vrouwelijke rechters verschijnen, zo maakte onderzoeksrechter Cristina Di Censo dinsdag bekend. Hij riskeert vijftien jaar cel: drie voor de seksaffaire en twaalf voor machtsmisbruik.

Het openbaar ministerie van Milaan had vorige week een verzoek ingediend om Berlusconi onmiddellijk te vervolgen.

Minderjarig

Op basis van afgeluisterde telefoongesprekken beschuldigt het gerecht Berlusconi (74) ervan dat hij betaalde voor seks met de Marokkaanse nachtclubdanseres Karima El Mahroug (18), meer bekend als Ruby Rubacuori. Zij zou op het moment van de feiten nog maar 17 jaar zijn geweest.

Ook zou hij zijn macht als premier hebben misbruikt om de vrijlating van Ruby te bekomen toen het meisje vorig jaar in Milaan was opgepakt voor diefstal.

Ontkennen

Zowel Berlusconi als Ruby ontkent dat de twee seks hebben gehad. Het meisje heeft wel verklaard dat ze van Berlusconi 7.000 euro kreeg na een van de beruchte ‘bunga bunga’-feestjes in zijn villa in Milaan.

Berlusconi zelf bevestigde dat hij tussenbeide kwam toen de politie haar in mei voor diefstal vasthield, vanuit de overtuiging dat ze de kleindochter van de Egyptische (ex-) president Hosni Mubarak was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content