Het hof "verklaart het beroep (van Berlusconi) onontvankelijk" en "bevestigt de op 26 oktober 2012 (in eerste aanleg) uitgesproken straf".

De mediamagnaat was in eerste aanleg schuldig bevonden en kreeg vier jaar cel. Wegens amnestiewetgeving uit 2006 werd dit toen meteen naar een jaar teruggeschroefd. Bovendien mocht hij vijf jaar lang geen openbaar ambt meer uitoefenen.

Derde aanleg

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa zal Il Cavaliere nu aankloppen bij het Hooggerechtshof. In Italië wordt een uitspraak pas na derde aanleg effectief geldig. Italiaanse media wijzen er ook op dat de aanklachten wegens fiscale fraude tussen eind dit jaar en begin volgend jaar verjaren.

De 76-jarige politicus, die drie keer premier is geweest, heeft steeds onschuldig gepleit. Ondertussen is hij een belangrijke partner in de kersverse coalitie van de centrumlinkse premier Enrico Letta.

Volgende week herneemt het proces waarin Berlusconi terechtstaat voor betaalde seks met een minderjarige en ambtsmisbruik. Ook dit proces loopt op zijn einde. (Belga/AVE)

Het hof "verklaart het beroep (van Berlusconi) onontvankelijk" en "bevestigt de op 26 oktober 2012 (in eerste aanleg) uitgesproken straf". De mediamagnaat was in eerste aanleg schuldig bevonden en kreeg vier jaar cel. Wegens amnestiewetgeving uit 2006 werd dit toen meteen naar een jaar teruggeschroefd. Bovendien mocht hij vijf jaar lang geen openbaar ambt meer uitoefenen. Derde aanlegVolgens het Italiaanse persbureau Ansa zal Il Cavaliere nu aankloppen bij het Hooggerechtshof. In Italië wordt een uitspraak pas na derde aanleg effectief geldig. Italiaanse media wijzen er ook op dat de aanklachten wegens fiscale fraude tussen eind dit jaar en begin volgend jaar verjaren. De 76-jarige politicus, die drie keer premier is geweest, heeft steeds onschuldig gepleit. Ondertussen is hij een belangrijke partner in de kersverse coalitie van de centrumlinkse premier Enrico Letta. Volgende week herneemt het proces waarin Berlusconi terechtstaat voor betaalde seks met een minderjarige en ambtsmisbruik. Ook dit proces loopt op zijn einde. (Belga/AVE)