Berlusconi maakt zich geen zorgen

© Reuters

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is naar eigen zeggen “helemaal niet bezorgd” over zijn rol in het seksschandaal Rubygate.

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is naar eigen zeggen “helemaal niet bezorgd” over zijn rol in het seksschandaal Rubygate.

Op 6 april verschijnt de Italiaanse premier voor drie vrouwelijke rechters wegens betaalde seks met een minderjarige en machtsmisbruik. In een eerste publieke reactie liet hij weten allerminst bezorgd te zijn.

“Kleine deugniet”

Tijdens een economisch gerelateerde persconferentie reageerde Berlusconi met een glimlach op de vraag van een journaliste over de rechtszaak: “Kleine deugniet, laat het vallen, ik heb gevraagd of er vragen zijn over het onderwerp van de dag”.

Op het einde van de conferentie zei hij helemaal niet bezorgd te zijn over de zaak. “Uit liefde voor mijn land wil ik er ook niet meer over kwijt”, besloot hij.

Rubygate

De 74-jarige premier ontkent betaald te hebben voor seks met de toen 17-jarige Karima El Mahroug. Hij geeft wel toe dat hij de politie belde toen El Mahroug vastgehouden werd voor verdenking van diefstal, maar dat was naar eigen zeggen alleen om de toenmalige Egyptische leider Hosni Mubarak te plezieren. Berlusconi had namelijk te horen gekregen dat het meisje Mubaraks kleindochter was.

Rubygate is het derde seksschandaal waarin Berlusconi verwikkeld raakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content