In Parijs vond zondagochtend een conventie plaats van links. Er waren 2.000 militanten aanwezig. Daar werd Hamon officieel voorgedragen.

Hamon won de tweede stemronde ruim van oud-premier Manuel Valls. In zijn toespraak bracht Hamon hulde aan huidig president François Hollande. Hij legt volgens de linkse presidentskandidaat "een rapport voor dat ons vooruit kan stuwen". "Vergelijk het met wat rechts wil afbreken en dan weten we dat dat niet goed zal zijn voor ons."

De 49-jarige Hamon is gewezen minister van Onderwijs en behoort tot linkervleugel van de Franse socialistische partij.

Hamon moet het straks opnemen tegen onder anderen François Fillon van Les Républicains en Marine Le Pen van het Front National.

De eerste ronde van de presidentsverkiezingen vindt plaats op 23 april. Op 7 mei volgt de tweede ronde.

In Parijs vond zondagochtend een conventie plaats van links. Er waren 2.000 militanten aanwezig. Daar werd Hamon officieel voorgedragen. Hamon won de tweede stemronde ruim van oud-premier Manuel Valls. In zijn toespraak bracht Hamon hulde aan huidig president François Hollande. Hij legt volgens de linkse presidentskandidaat "een rapport voor dat ons vooruit kan stuwen". "Vergelijk het met wat rechts wil afbreken en dan weten we dat dat niet goed zal zijn voor ons." De 49-jarige Hamon is gewezen minister van Onderwijs en behoort tot linkervleugel van de Franse socialistische partij.Hamon moet het straks opnemen tegen onder anderen François Fillon van Les Républicains en Marine Le Pen van het Front National.De eerste ronde van de presidentsverkiezingen vindt plaats op 23 april. Op 7 mei volgt de tweede ronde.