Het bericht werd door The Washington Post gebracht, en tijdens een Republikeins debat bevestigd door Donald Trump. Volgens Trump zal Ben Carson hem adviseren over onderwijsaangelegenheden.

Carson, gepensioneerd hersenchirurg, heeft zelf een bewogen presidentskandidatuur achter de rug. In het najaar voerde hij even de Republikeinse peilingen aan, maar in de voorverkiezingen deed hij het veel minder goed en eerder deze maand stapte hij uit de race.

Hij voerde een campagne als buitenstaander, als niet-politicus, en voelde in dat opzicht verwantschap met Donald Trump. In andere opzichten was Carson het tegendeel van Trump: heel gelovig, nauwelijks te horen tijdens debatten.

'Iedereen behalve Trump'

De ondersteuning van Carson kan Trump extra geloofwaardigheid geven bij de conservatief-christelijke basis van de Republikeinse partij.

In een interview met Fox News Radio gaf Carson donderdag aan dat Trump meer diepgang heeft dan velen denken. "Er is de Donald Trump die je op tv ziet en die voor een groot publiek spreekt, en er is de Donald Trump achter de schermen. Dat is niet dezelfde persoon".

Trump heeft ook al de steun van ex-kandidaat Chris Christie.

In vele staten hebben Republikeinse geldschieters een barrage aan anti-Trump-advertenties gelanceerd. Enkele partijkopstukken voeren een "iedereen behalve Trump" campagne.

Het bericht werd door The Washington Post gebracht, en tijdens een Republikeins debat bevestigd door Donald Trump. Volgens Trump zal Ben Carson hem adviseren over onderwijsaangelegenheden. Carson, gepensioneerd hersenchirurg, heeft zelf een bewogen presidentskandidatuur achter de rug. In het najaar voerde hij even de Republikeinse peilingen aan, maar in de voorverkiezingen deed hij het veel minder goed en eerder deze maand stapte hij uit de race. Hij voerde een campagne als buitenstaander, als niet-politicus, en voelde in dat opzicht verwantschap met Donald Trump. In andere opzichten was Carson het tegendeel van Trump: heel gelovig, nauwelijks te horen tijdens debatten.De ondersteuning van Carson kan Trump extra geloofwaardigheid geven bij de conservatief-christelijke basis van de Republikeinse partij. In een interview met Fox News Radio gaf Carson donderdag aan dat Trump meer diepgang heeft dan velen denken. "Er is de Donald Trump die je op tv ziet en die voor een groot publiek spreekt, en er is de Donald Trump achter de schermen. Dat is niet dezelfde persoon".Trump heeft ook al de steun van ex-kandidaat Chris Christie. In vele staten hebben Republikeinse geldschieters een barrage aan anti-Trump-advertenties gelanceerd. Enkele partijkopstukken voeren een "iedereen behalve Trump" campagne.