Het Openbaar Ministerie (OM) ging in beide zaken in hoger beroep om een hogere straf te verkrijgen voor de destijds 17-jarige jongens.

Tegen hoofdverdachte Brent L. werd in augustus 24 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist. Hij werd veroordeeld tot 10 maanden celstraf waarvan 4 voorwaardelijk. Tegen medeverdachte Tom K. werd 12 maanden celstraf waarvan 8 voorwaardelijk geëist. Hij kreeg een half jaar celstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

Herkenbaar in beeld

De rechter legde lagere straffen op, onder andere omdat de mishandeling integraal werd uitgezonden op televisie en de minderjarige verdachten omwille van de opsporing herkenbaar in beeld werden gebracht.

Het openbaar ministerie wil in hoger beroep beter motiveren waarom besloten is om de volledige mishandeling en in totaal acht betrokken jongeren plus het slachtoffer herkenbaar in beeld te brengen. De rechtszaak is achter gesloten deuren vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachten. (Belga/TV)

Het Openbaar Ministerie (OM) ging in beide zaken in hoger beroep om een hogere straf te verkrijgen voor de destijds 17-jarige jongens.Tegen hoofdverdachte Brent L. werd in augustus 24 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist. Hij werd veroordeeld tot 10 maanden celstraf waarvan 4 voorwaardelijk. Tegen medeverdachte Tom K. werd 12 maanden celstraf waarvan 8 voorwaardelijk geëist. Hij kreeg een half jaar celstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter legde lagere straffen op, onder andere omdat de mishandeling integraal werd uitgezonden op televisie en de minderjarige verdachten omwille van de opsporing herkenbaar in beeld werden gebracht.Het openbaar ministerie wil in hoger beroep beter motiveren waarom besloten is om de volledige mishandeling en in totaal acht betrokken jongeren plus het slachtoffer herkenbaar in beeld te brengen. De rechtszaak is achter gesloten deuren vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachten. (Belga/TV)