Damascus beschikt over een lijst van twaalf "buitenlandse terroristen", onder wie een Belg, een Fransman en een Brit, die in Syrië zijn gedood. Dat heeft de Syrische ambassadeur bij de VN, Bashar Jaafari, gezegd tijdens een debat in de VN-Veiligheidsraad over over de strijd tegen het terrorisme.

'Bekentenissen'

De ambassadeur gaf geen namen; evenmin preciseerde hij waar en onder welke omstandigheden de buitenlanders zijn omgekomen. Volgens Jaafari beschikt de regering in Damascus voorts over opnames met bekentenissen van "26 terroristen van wie sommigen banden hebben met al-Qaida". Het merendeel van hen zijn "Tunesiërs en Libiërs", maar onder hen zijn ook "een Palestijn en een Jordaniër".

Internationale gemeenschap

Betreffende de moordende aanslagen van donderdag in Damascus zei Jaafari dat de zelfmoordenaars die meer dan vijftig mensen doodden, uit landen komen die de internationale gemeenschap maar al te goed kent. Hoewel hij ook hier geen namen noemde, bedoelde de ambassadeur allicht Qatar en Saoedi-Arabië, de fundamentalistische Golfregimes die

er openlijk voor uitkomen dat zij de gewapende opstand in Syrië

steunen. (AFP/DPA/EE)

Damascus beschikt over een lijst van twaalf "buitenlandse terroristen", onder wie een Belg, een Fransman en een Brit, die in Syrië zijn gedood. Dat heeft de Syrische ambassadeur bij de VN, Bashar Jaafari, gezegd tijdens een debat in de VN-Veiligheidsraad over over de strijd tegen het terrorisme. 'Bekentenissen' De ambassadeur gaf geen namen; evenmin preciseerde hij waar en onder welke omstandigheden de buitenlanders zijn omgekomen. Volgens Jaafari beschikt de regering in Damascus voorts over opnames met bekentenissen van "26 terroristen van wie sommigen banden hebben met al-Qaida". Het merendeel van hen zijn "Tunesiërs en Libiërs", maar onder hen zijn ook "een Palestijn en een Jordaniër". Internationale gemeenschap Betreffende de moordende aanslagen van donderdag in Damascus zei Jaafari dat de zelfmoordenaars die meer dan vijftig mensen doodden, uit landen komen die de internationale gemeenschap maar al te goed kent. Hoewel hij ook hier geen namen noemde, bedoelde de ambassadeur allicht Qatar en Saoedi-Arabië, de fundamentalistische Golfregimes die er openlijk voor uitkomen dat zij de gewapende opstand in Syrië steunen. (AFP/DPA/EE)